Sport

2014.12.05. 16:57

A döntetlen már jó lenne

Nyíregyháza - Pakson játssza idei utolsó élvonalbeli bajnokiját a Nyíregyháza Spartacus.

Nyíregyháza - Pakson játssza idei utolsó élvonalbeli bajnokiját a Nyíregyháza Spartacus.

Szurkolóbarátnak aligha nevezhető időpontban, szombaton este nyolckor kezdődik majd az Spartacus idei utolsó bajnokija. Mégpedig Pakson, az ősz meglepetés csapata ellen.

Csertő Aurél együttese az őszi második fordulóban nem kis meglepetést okozott nyíregyházi győzelmével (3–0), az atomvárosiak ezt követően még több értékes skalpot is megszereztek. Az előző hétvégén Győrben a 91. percben szerzett góllal mentettek pontot, így majdnem kétszer annyi egységgel (27) bírnak mint Spartacus (14).

Kiköszörülni a debreceni csorbát

A paksiaknál felmerült, hogy az eddigi névadó MVM kiszáll, és a Dunán feljebb hajózva Újvárosba viszi majd a pénzt. Ez a felvetés aligha dobta fel a játékosokat, ám az is lehet, hogy amolyan bizonyításként még inkább oda teszik majd magukat a tavaszról előrehozott második fordulóban.

Ami a Szparit illeti, a múlt vasárnapi debreceni átruccanásnak fiaskó lett a vége, az ötös mellett ketten is piros lapot kaptak, így sem Jánvári Gábor, sem Mohamadou Abdouraman nem léphet pályára Pakson. Kedden a Ligakupában Békéscsabán ikszeltek a nyíregyháziak, így lesz miért kivágni a rezet szombaton este.

- A két eltiltás, a sérültek és a távozók miatt kevesen vagyunk, ám méltóan szeretnénk zárni az idei utolsó bajnoki mérkőzést. Nehéz dolgunk lesz, hiszen a paksiak lendületben vannak, ám mindent megteszünk majd azért, hogy sikeresen térjünk majd haza. A döntetlennel már elégedett lennék – nyilatkozta Mátyus János,a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője a péntek délután tréning előtt.

A csapat szombaton reggel száll majd buszra, a paksi ebédet követően egy szállodában pihenhetnek majd a játékosok, hogy aztán este apait-anyait beleadva küzdhessenek majd a paksi pályán.

Fontos információ azoknak a Szpari-szurkolóknak, aki vállalkoznak a hosszú útra: aki nem vásárolt jegyet elővételben, az Pakson megteheti. A pénztárak este hatkor nyitnak, a jegyvásárláshoz a szurkolói kártya kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!