Egyperces

2008.04.09. 19:09

Április elsején kelt Tréfa

<p>Április elsején kelt ki a tojásból egy aprócska&#160;sisakos kaméleon a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban<STRONG>,</STRONG> akit szülinapja miatt Tréfa névre kereszteltek gondozói.</p>

Fiatal szülei tavaly augusztusban érkeztek az állatkertbe, s a mostani apróság az első fészekaljból származik. Fiatal állatoknál gyakran előfordul, hogy az első tojásrakás alkalmával terméketlenek a tojások. A miskolci nőstény október 20-án rakott le 36 tojást, de azok többségén néhány napon belül látszott az embrió hiánya, végül egyetlen ép maradt. 160 nap múlva ebből bújt elő a körömnyi kis „mazsola”, nagy örömöt okozva az állatkert dolgozóinak (hiszen kaméleon még nem jött világra eddig a létesítményben, ráadásul Tréfa igen csak kivárt, ugyanis a szakirodalomban megadott határidő legutolsó napján bújt csak elő).

A szülők már egy másik fészekaljnyi tojást is leraktak – február 9-én, így most 40 egészséges tojás található az állatkert keltetőgépében.

Júliusban kiderül milyen sikerrel…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!