Egyperces

2011.06.29. 14:00

Miskolci Állatkert és Kultúrpark: Völgyhídon vezet az út a magaslesig

Miskolc - Még izgalmasabb lesz a jövőben a séta a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, ha befejeződik a tavaly októberben kezdődött beruházás.

Miskolc - Még izgalmasabb lesz a jövőben a séta a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, ha befejeződik a tavaly októberben kezdődött beruházás. A miskolci önkormányzat mint projektpartner sikeresen pályázott a Kassa Állatkert vezetésével a Magyarország-Szloválkia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, ennek köszönhetően közel 300 ezer eurót nyert a „Környezetvédelmi tudat emelése a határmenti területeken” című magyar-szlovák közös projekten - mondta el lapunknak a projekt kapcsán szervezett szakmai konferencián Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

Két kilométeres tanösvény az állatkertben

A miskolci állatkertben két kilométer hosszú tanösvényt építenek ki egy többszintes magaslessel és völgyhíddal. Az ösvény mentén 8 nagy oktatótáblát helyeznek ki, de az ismeretszerzést segíti majd az a háromdimenziós fotoszintézis-modell is, mely szintén a projekt része, csakúgy, mint a környezetvédelem aktuális kérdéseit bemutató kiadványok.

A beruházás és a program legfőbb célja a gyerekek környezettudatos nevelése és fogékonyságuk növelése a környezeti értékek megőrzése iránt.


Miskolc - Az önkéntességet népszerűsítő fotózást tartottak a Miskolci Állatsegítő Alapítvány állatmenhelyén kedd este Szathmári Tamás fotós, Kishonty Csilla, a Kékpúder szalon sminkese, a Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola önkéntes diákjai és a Miskolci Állatsegítő Alapítvány kutyái együttműködésével. Az ékszerekről és a dizájnról Hatvani Anna és Liszek Zsuzsi gondoskodott.


Miskolc - Az elmúlt hetekben több új lakóval is gazdagodott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteménye. A Trópusi-házban párt kapott a Liszt-majmocska, a madártóra egy Bahama-réce pár került új fajként, valamint három hattyúfiókát is nevelnek a szüleik.


Miskolc - Vadmalacok születtek néhány napja a Miskolci Állatkertben. A hat kismalac mamája a Lukrécia névre hallagató koca, papájuk pedig az állatkert hatalmas vadkanja, Röfi akinek történetét a „Röfi regénye” című könyvből ismerhetjük meg. A malacok és mamájuk jól vannak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!