Egyperces

2018.05.10. 09:36

Udvarlási lázban égnek a madarak

Cégénydányád - Két nagyszerű program várja megyénk madárbarátait a hét végén.

Cégénydányád - Két nagyszerű program várja megyénk madárbarátait a hét végén.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Szatmár-Beregi Helyi Csoportja ebben az évben is csatlakozik a Fülemülék éjszakája elnevezésű országos programsorozathoz. Az érdeklődők péntek este szakvezető kíséretében gyönyörködhetnek a világ egyik legszebb hangú madara, a fülemüle énekében, s előadást is hallhatnak a fajról.

Találkozó 19.30-kor a cégénydányádi Kende-kastély parkjában, további információkkal Habarics Béla szolgál a 30/625-2116-os telefonszámon.

Különleges sétahajózás

A Felső-Tisza szakadásos partfalaiban – Szabolcs község környékén – találhatók Európa legnagyobb egybefüggő partifecsketelepei. Az MME a 2010-es fecskevédelmi évben hagyományteremtő szándékkal indította el a teleplátogató hajózási programot.

Május 12-én, szombaton – 12 és 14 óra kezdettel – tokaji indulással különleges madármegfigyelő sétahajózás keretében mintegy kétórás utat tehetnek meg az érdeklődők a nászidőszakban nyüzsgő partifecske-kolóniákhoz.

A túra különleges szolgáltatásaként madarász vezetők hangosbeszélőn keresztül közvetítik a látott érdekességeket, magyarázzák a fecskék viselkedését, s bemutatják a Tisza értékeit. További információkkal a 47/552-187-es telefonszámon szolgálnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!