Tervek

2022.07.29. 19:33

Győrffy Ákos elérte a 4400 méteren fekvő I-es tábort

A síalpinista célja, hogy felérjen a 7134 méter magas Ibn Szína, ismertebb nevén Lenin-csúcsra, majd lesíeljen onnan.

Győrffy Ákos, a Kalifa Alpin Csapat tagja pénteken elérte a 4400 méteren fekvő I-es tábort a Pamír-hegységben. A Kalifa Ibn Szína Expedícióban a síalpinista célja, hogy felérjen a 7134 méter magas Ibn Szína, ismertebb nevén Lenin-csúcsra, majd lesíeljen onnan - tájékoztatott a csapat kommunikációjával foglalkozó cég pénteken.

Győrffy Ákos egyedül indult útnak szerdán Budapestről a Pamír-hegységbe, ahol pénteken elérte az I-es tábort, 35 kilogramm súlyt cipelve - közölték.

Az I-es táborban a tervek szerint egy napot tölt el a sportoló, majd felmegy a II-es táborba, ahonnan vasárnap tér vissza az alaptáborba. Az időjárási előrejelzések szerint vasárnap délutánra nagyobb csapadék várható, így lesz ideje a regenerálódásra is - írták.

Ha Győrffy Ákos sikerrel jár, második magyarként síelhet le a Pamír-hegységben található 7134 méter magas Ibn Szína csúcsról, ez eddig Wetzl Péternek sikerült csak 2004-ben - áll a közleményben.

Borítókép: A Lenin-csúcs a Pamír-hegységben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!