Életstílus

2010.11.24. 10:57

Hogyan mutass jól a fotókon?

<p>Sajnos nem mindenkit ért az a szerencse, hogy jó fényképarccal lett megáldva. Hiába vagyunk elégedettek a tükörbe nézve, a fényképek valahogy mintha mindig a legrosszabb arcunkat mutatnák.</p>

Kellemetlen dolog, hogy egy jókedvű buli során mindenki mosolyogva fényképezkedik, mi meg szinte menekülünk a vaku fénye elől. Végső stádiumként erősen illuminált állapotban feloldunk minden gátlásunkat, másnap pedig visszanézegetve a képeket majd elsüllyedünk a szégyentől.

Ha neked is eleged van ebből az érzésből, tegyél ellene. Apró praktikák segítségével tudatosan meg tudod találni a legideálisabb fotóarcod, mely leginkább visszaadja a valóságot.

Találd meg a legjobb mosolyod

A legrosszabb, ha a mosolyod nem hiteles a fotókon. Igaz, hogy minden mosoly a szájnál kezdődik, viszont arcunkat megfodrozva egészen elér a szemeinkig, ami pedig eljuttatja az érzéseket a lencsébe. Ha azt akarod, hogy minden mosoly jól mutasson, nézd vissza azokat a képeket, amik jól sikerültek rólad és elemezd őket. Próbáld észrevenni a mimikában rejlő pozitívumokat és újra előhozni őket. Ha nehezedre esik spontán nevetni, egyszerűen csak találj ki egy vicces dolgot, amin elmosolyodhatsz. 

Kerüld a közvetlen fényt

A direkt világítás bizony csúnya dolgokra képes, olykor olyan arcunkat is előhozza, amit még mi se nagyon ismertünk. A dolog lényege, hogy próbáljunk a napfény és egyéb direkt fényforrások elől kitérni úgy, hogy azok inkább egy másik tárgyról verődjenek ránk vissza. A derített fényt használják a fotósok is általában, ha modelleket fényképeznek. Az árnyékok lágyabbak lesznek és előjönnek arcunk részletei.

Ne nézz egyenesen a kamerába

Van, aki annyira szerencsés, hogy a fotókon a jó tulajdonságai felerősödnek, míg a rosszak teljesen eltűnnek. Azok az emberek, akiket nem ért ez a kiváltság, viszont jól mutatnak a fényképeken egyszerűen megtanulták kezelni a megjelenésüket. Szinte minden embernek van egy kis szimmetriai hibája, ezért általános jótanács, hogy nem szabad egyenesen a kamerába nézni. Picit fordíts a fejeden, döntsd előre, vagy éppen emeld meg az állad – a lényeg, hogy megtaláld azt a szöget, melyből nézve arcod a legelőnyösebben fest.

Csukd be a szemed, majd nyisd ki

Amikor már mindent elsajátítottál és a mosoly, valamint a póz is mesteri, a biztonság kedvéért pont belepislogsz mikor villan a vaku. Erre egyetlen tipp létezik: a fénykép elkészülése előtt csukd le egy rövid időre a szemed, így nagyobb az esélyed, hogy nem fogsz reflexből belepislogni a képbe.

Forrás: mocsokmacsok.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!