Életstílus

2011.11.14. 12:55

Egészségre nevelték a gyerekeket

Telkibánya - Ingyenes életmódtáborban vehettek részt az abaúji diákok Telkibányán.

Telkibánya - Ingyenes életmódtáborban vehettek részt az abaúji diákok Telkibányán.

Uniós támogatásnak köszönhetően az Abaúj-Hegyközi kistérség általános iskoláinak (Abaújszántó, Boldogkőváralja, Gönc, Hidasnémeti, Telkibánya, Vizsoly) 5-6. évfolyamos tanulói ötnapos ingyenes táborban vehettek részt szeptember 12-16-a és 19-23-a között Telkibányán. A gyerekek sok élménnyel és ismerettel gazdagodtak, a táborban folyó munka sikeres és eredményes volt.

Tanácsokat is kaptak

A főszerep az egészségnevelést célzó programoké volt. A gyermekek fog- és szájápolási ismereteket, tanácsokat kaptak dr. Szilágyi George főorvostól, csoportmunkában elkészíthették egészségtervüket dr. Becsei Éva egészségügyi szakértő irányításával. A következő napon az egészséges táplálkozási szokások kialakításához járult hozzá előadásával Bolobásné dr. Pusztai Beáta doktornő, majd gyakorlati bemutatóval egybekötött elsősegély-nyújtási ismeretekkel gazdagodhattak a diákok Rácz Tamás mentőállomás-vezető segítségével. A harmadik napon dr. Dienes Csabáné gyógytornász mozgatta meg a táborlakókat, a szenvedélybetegségekről pedig Homonnai Beáta védőnőtől interaktív foglalkozás keretében szerezhettek ismereteket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!