Életstílus

2016.12.08. 09:12

R betű és pénzérme - Íme a végső gyufás feladvány, amihez legalább 120-as IQ kell

Túl vagyunk a <a href="/szemet-a-lapaton-azt-mondjak-ezt-csak-a-120-as-iq-val-rendelkezok-tudjak-megoldani/3292859">Szemét a lapáton</a> és a <a href="/a-hal-ujabb-nehez-feladvany-amit-csak-a-nagyon-okosak-tudnak-megoldani/3294217">Hal</a> nevű feladványon - no de itt az R betű és pénzérme elnevezésű végső feladvány. Talán ez még könnyebb is, abból a tekintetből, hogy több helyes megoldása is van. Íme a feladat: mozdíts el két gyufaszálat úgy, hogy a pénzérme kerüljön ki az R betűből.

Túl vagyunk a Szemét a lapáton és a Hal nevű feladványon - no de itt az R betű és pénzérme elnevezésű végső feladvány. Talán ez még könnyebb is, abból a tekintetből, hogy több helyes megoldása is van. Íme a feladat: mozdíts el két gyufaszálat úgy, hogy a pénzérme kerüljön ki az R betűből.

Sikerült? Mutatunk egy lehetséges megoldást, kattintson ide!

Forrás: blikk.hu


Íme egy újabb feladvány az “ehhez legalább 120-as IQ kell” csokorból: Mozdíts el három gyufaszálat úgy, hogy a hal ellenkező irányba ússzon.

Hogy tényleg 120-as IQ kell-e hozzá, nem tudjuk, mindenesetre a megoldás nem adja olyan egyszerűen magát, annyi szent. A feladat: mozdíts el 2 gyufaszálat úgy, hogy a szemét (jelen esetben a pénzérme) lekerüljön a lapátról. A lapát alakja pedig maradjon változatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!