Életstílus

2017.09.30. 07:48

Francia bugyi - maximális kényelem csábító formában

<strong>Jönnek a hűvösebb hetek, hónapok, amikor egyre több réteg ruhát kell felvennünk. Hogy ne komorodjunk el mi is az időjárással, mikor itt a ködös ősz, kiváló taktikák vannak arra, hogy kényeztessük magunkat.</strong>

Jönnek a hűvösebb hetek, hónapok, amikor egyre több réteg ruhát kell felvennünk. Hogy ne komorodjunk el mi is az időjárással, mikor itt a ködös ősz, kiváló taktikák vannak arra, hogy kényeztessük magunkat.

Kiváló hangulatfokozó - minden érintettnek - ha szép fehérneműbe bújunk. Igaz, napközben csak mi tudjuk, hogy mi rejlik a felsőruha alatt, de néha az is elég, ha magunknak okozunk egy kis jóérzést.

Ahogy a nyárhoz a tanga illik inkább, az őszhöz, télhez a jobban öltöztető darabok passzolnak. A francia bugyi egy olyan fazon, ami egyszerre visszafogott és érzéki, kényelmesen viselhető és maximálisan nőies.

Újító franciák

Nem véletlen, hogy a franciákhoz kötjük ezt az örökbecsű bugyi típust, mivel ennek a nemzetnek, és hölgytagjainak igencsak nagy szerepe volt a modern fehérnemű kialakításában - a legendák szerint. Az angol lingerie (alsónemű) kifejezés is egy ófrancia szó, a linge (lenvászon) átvételének köszönhető.

Igaz, vagy sem, állítólag a bugyi is a francia forradalom idején jött divatba, addig csak hosszú ingeket hordtak férfiak-nők a ruha alatt. Ám akkor az emelvényekre felállt női szónokokat a rendőrök megkérték, valami nadrág szerűt kapjanak fel a szoknyájuk és ingjük alá. Hogy miért, azt talán nem kell magyarázni.

Természetesen maga a francia bugyi sem véletlenül viseli ezt a nevet, a legenda szerint a kánkán táncosnők alsója volt a mintája.

Bár az 1890-es években még majdnem térdig érő csipkés nadrágot viseltek a Moulin Rouge-ban, ahonnan a kánkán elindult, ez később kisnadrág fazon jellegűre rövidült.

A klasszikus francia bugyi tehát nadrágocska fazonú, és van egy kis nadrágszár része. A típusnak sok altípusa van, léteznek felvágottabb kisnadrágok, illetve V fazonúak, amelyek elöl derékban nem teljesen egyenesek. Anyagában is rendkívül sokféle lehet ez a fazon. Egy sima pamut sokkal kevésbé kihívó, mint egy áttört csipke bugyi. Előbbi felülmúlhatatlan nappali viselet, utóbbi tökéletes egy randevúra.

Formát ad a csípőnek

A fazon népszerűségét garantálja, hogy nagyon jól formál, épp ott takar el, ahol szükséges, valamint szinte minden alakra tökéletes. Egyetlen kivétel, ha valaki nagyon fiús, csontos alkattal rendelkezik. Ennek a típusnak az egyenes szabású, kisnadrág jellegű francia bugyi helyett nőiesebb fazon ajánlott.

Apróság, de jó odafigyelni: a szűk és vékony anyagú nadrágon átüthet a bugyi körvonala, ami ‘illúzióromboló’ lehet, vagy egyszerűen nem illik például egy munkahelyre. A tanga fazon ilyen öltözékhez inkább ajánlott.

Említsük még meg a nadrágocska fazon másik vállfaját, a brazil bugyit: ez egy felvágottabb, keskenyebb pántú verzió. Sokszor a ‘normál’, még nem francia, már nem tanga bugyikat illetik ezzel a jelzővel. Bármelyik bugyival gazdagíthatjuk a ruhatárunkat. Ha pedig online rendelünk, még nagyobb kényelmet élvezhetünk, házhoz jönnek a kedvenc új darabjaink.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!