Egymillió aláírás kell

2020.03.13. 12:36

Petíció a nemzeti régiók, a magyar kultúra védelméért

Az egyesület tagsága erkölcsi kötelességének érzi, hogy csatlakozzon a hazafias ügyhöz.

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület is csatlakozik a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelméért indított európai polgári kezdeményezéshez – jelentette be a napokban Fülöp István, a szülőföldjükért felelősséget vállaló, a szatmári régiót önálló földrajzi, történelmi, néprajzi és kulturális egységnek tekintő, együtt gondolkodó személyeket tömörítő, 2011-ben létrehozott civil szervezet elnöke.

Egymillió aláírás kell

– Arra buzdítjuk magyar polgártársainkat, hogy írják alá a petíciót. Álláspontunk szerint erkölcsi kötelesség csatlakozni ehhez a hazafias ügyhöz, mert 100 évvel a trianoni tragédia után ezzel a kezdeményezéssel védhetjük meg a nemzeti kisebbségeket, azok érdekeit, ezen belül magyar kultúránkat – fogalmazott Fülöp István. A „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” formanyomtatványt, amely a https://eci.ec.europa.eu weboldalon érhető el, eddig 212 ezren írták alá, május 7-éig legalább egymillió támogatást kell összegyűjteni.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában