Helyi közélet

2017.02.27. 17:01

Beázott a mérki ápolóotthon

Mérk - Hűséges olvasónk arra kérte szerkesztőségünket, derítsük ki, mikor várható megoldás egy családját is érintő ügyben.

Mérk - Hűséges olvasónk arra kérte szerkesztőségünket, derítsük ki, mikor várható megoldás egy családját is érintő ügyben. Levelében azt írta: „Hetekkel ezelőtt beázott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ápoló-Gondozó Otthon mérki intézménye, azóta a lakók méltatlan körülmények között, összezsúfolódva élnek – sokan az ebédlőbe vagy az imaterembe kényszerülnek, de a legszörnyűbb helyzet a mellékhelyiségeknél tapasztalható. Kérem, járjanak utána az ügynek!”

Olvasónk kérésének eleget téve az illetékeshez fordultunk. – Az épület a hirtelen hóolvadás és eső következtében beázott, emiatt a felső szintről ötven ellátottunkat át kellett költöztetni az épületen belül. Az ideiglenes elhelyezés valóban okoz kényelmetlenséget, hiszen szabad szobákkal sem az intézmény, sem a társintézmény nem rendelkezik, de kollégáink mindent megtesznek a kellemetlenségek enyhítése érdekében. A beázás kijavítása a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak a napokban kezdődhetett el, de várhatóan két héten belül befejeződik, és minden lakó visszatérhet a szobájába – tájékoztatta lapukat Németh Péter Gábor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, és hozzátette: a felújításhoz szükséges forrás rendelkezésre áll.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában