Elköszönt a képviselő-testület

A közgyűlésen elismeréseket is átadtak
A közgyűlésen elismeréseket is átadtak - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A választás előtt utoljára ült össze a képviselő-testület.


Ebben a ciklusban utoljára ülésezett a nyíregyházi közgyűlés. Több képviselő – Mikó Dániel, dr. Szilassy Géza, Lipták Lajos, Magera Tibor – elköszönt a testülettől, valamennyien megköszönték a közös munkát, dr. Adorján Gusztáv pedig a Fidesz-KDNP frakció nevében mondott köszönetet a városlakóknak az elmúlt négy év erőfeszítéseiért.

Mellszobrot kap a városban dr. Katona Béla nyíregyházi irodalomtörténész, Krúdy-kutató; Balogh Géza alkotása a Bessenyei téren kap helyet.

Mobilitás és szolidaritás

Az integrált városfejlesztési stratégiával kapcsolatosan Szilvási István (Fidesz) azt mondta, az anyag több beruházást tartalmaz, mint amire a 2014–2020 között a városba érkező 23 milliárd forint lehetőséget ad. Azt kérte a polgármestertől, próbáljon meg további forrásokat szerezni, hogy a lehető legtöbb program megvalósulhasson. Jeszenszki András (MSZP) azt kérdezte, mi a helyzet a pilótaképzéssel. Úgy tudja, hogy a Nyíregyházi Főiskolától ezt a képzési forma átkerül a Debreceni Egyetemre. Halkóné dr. Rudolf Éva (Fidesz) azt mondta, ez csak szóbeszéd. – A képzési stratégiáról még nem született döntés, a Nyíregyházi Főiskolán pedig minden a rendelkezésre áll ahhoz, hogy a képzés folytatódjon – mondta.

Lipták Lajos (Fidesz) szerint nagyon fontos a városfejlesztési stratégia, hiszen meghatározza az elkövetkező hat év döntéseit, beruházásait, ezzel együtt pedig a városlakók mindennapjait. Nagy László (MSZP) arról beszélt, hogy az anyagnak a városi mobilitással is foglalkoznia kellene, hiszen az elmúlt években több olyan döntés is született, ami befolyásolja a gépkocsiforgalmat – ilyen például az, hogy azokból az iskolákból, ahol megszüntetették a felső tagozatot, a diákoknak be kell járniuk, de ilyen a LEGO-beruházás is, az odavezető utat ki kellene szélesíteni és biztonságosabbá tenni a járdát.

A közgyűlés kifejezte szolidaritását a kárpátaljai magyar közösséggel és 2 millió forintos támogatást szavazott meg arra, hogy a válsághelyzetben érintett kárpátaljai magyar közösséget segítsék.

KM


Utoljára üléseztek a képviselők

Ebben a ciklusban utoljára ül össze a nyíregyházi közgyűlés. tovább »

hirdetés