Helyi közélet

2016.01.27. 16:40

Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40 és 30 éve! – Január 27.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os, 1966-os, 1976-os és 1986-os január 27-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Megnyílt megyénkben a magyar–szovjet barátsági hét. A Nyírbátori Munkásőrök megtartották évzáró-évnyitó egységgyűlésüket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os, 1966-os, 1976-os és 1986-os január 27-ei Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Megnyílt megyénkben a magyar–szovjet barátsági hét. A Nyírbátori Munkásőrök megtartották évzáró-évnyitó egységgyűlésüket.

1946. január 29.

(27-én nem jelent meg újság)

Tildy Zoltánt választották meg

A pártközi értekezleten a pártok többsége úgy határozott, hogy Tildy Zoltán miniszterelnököt választják meg a magyar köztársaság elnökévé. Tildy, a Kisgazdapárt vezetője a miniszterelnöki kinevezése óta bírja az összes párt bizalmát, józan személye a jelenlegi koalíció biztosítéka.

1956. január 27.

Fáradságot nem ismerve

A Csaholci Gépállomás dolgozói az őszi munkák befejezésével nem hagyták abba a munkaversenyt, hanem továbbvitték azt a téli gépjavítás munkálataira. Fáradságot nem ismerve dolgoztak a műszaki emberek, odafigyelve a mennyiségre és a minőségre – nyilatkozta lapunknak Drobnyák Miklós, a pártszervezet titkára. Szerinte a munkákban kitűntek Ruszka Ferenc, Simon János, Kucser János és Tarpai Lajos műhelydolgozók.

1966. január 27.

Bérrendezés a megyénkben

A kormányhatározat értelmében február elejétől emelik az alsó és középfokú oktatásban dolgozó pedagógusok fizetését. Ez országosan 350 millió forintot jelent évente. Ebből a törzsfizetés emelésére 260, a különféle pótlékokra 20, a túl­órákra pedig 70 millió forintot fizetnek. A bérrendezés az országban több mint 120 ezer, megyénkben pedig ötezer pedagógust érint. A pedagógusok szakszervezetének megyei titkára elmondta, hogy a törzsfizetés alapját továbbra is a képesítés, a betöltött munkakör és a szolgálati idő határozza meg.

1976. január 27.

Barátsági hét

Megnyílt megyénkben a magyar–szovjet barátsági hét. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban dr. Gulyás Emilné, a Hazafias Népfront megyei titkára nyitotta meg a barátsági ülést, ami az egy hétig tartó eseménysorozat nyitánya volt. A megyei titkár a résztvevők nagy tapsa közepette mutatta be a szovjet vendégeket: B. D. Sevikint, a Szovjetunió magyarországi nagykövetségének követtanácsosát, Jurij Vasziljevics Ilinickijt, a Szovjetunió Kárpátontúli területi pártbizottságának első titkárát, I. V. Szalimont, a szovjet nagykövetség tanácsosát, valamint V. J. Galanovot, a Szovjet Tudomány és Kultúra Házának igazgatóhelyettesét.

1986. január 27.

Munkásőrgyűlés Nyírbátorban

A Nyírbátori Munkásőrök megtartották évzáró-évnyitó egységgyűlésüket. Az eseményen részt vett Gyuricsku Kálmán, a megyei pártbizottság titkára. Elmondta: a nyírbátori szerszámgépgyár és a nyírbogáti tsz munkásőrei kiválóak voltak a munkában és a szolgálatuk ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában