Nyíregyháza hírei

2014.01.21. 11:29

Greenwichi mesterszakon az agilis kutató

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola végzőse a Greenwichi Egyetem Hulladékkezelési mesterszakára jár.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola végzőse a Greenwichi Egyetem Hulladékkezelési mesterszakára jár. Ideális környezetbe került Dallos Gábor. Jelenleg a Greenwich-i Egyetemen tanul és dolgozik a környezettudatos életmódot folytató, Szabolcshoz ezer szállal kötődő talentum. A Nyíregyházi Főiskolán még 2008-ban kezdte el tanulmányait környezettan alapszakon, majd rá egy évre a tanári szakirányt választotta fizika szakpárral. Mindeközben lehetőséget kapott az Egy-Kor elnevezésű országos környezetvédelemi verseny helyi szervezésére.

– Nagyon élveztem azt a munkát, ahogy sikerült együttműködni más egyetemekkel, kutatókkal, PhD-hallgatókkal. Elhatároztam, hogy külföldön, az Erasmus-program keretében is kipróbálom magam. Először három hónapos tanulmányi ösztöndíjasként Wolverhamptonban voltam, majd egy évvel később gyakorlati ösztöndíjjal már a Greenwich-i egyetemen dolgoztam kutatóként – említette Dallos Gábor.

A második Erasmusból hazatérve megkapta a BSC tanári diplomáját. Ugyanakkor komoly lehetőséget látott Angliában, ahol egyaránt mélyítette a szakmai és a nyelvi tudását.

– A visszautazásom után egy gyógyszercégnél helyezkedtem el, ahol gyógyszertári asszisztensként dolgoztam. Sikeres felsőfokú nyelvvizsgát tettem, és jelentkeztem a Greenwich-i Egyetem Hulladékkezelési mesterszakára. Pozitívan bírálták el a pályázatomat, és az ösztöndíjon kívül egy angol-francia kutatóprogram kutatójaként is tevékenykedem.

– Hogy megérte-e az igyekezetem? Erre minden kétség nélkül igen a válaszom. Öt évvel ezelőtt még egy elsőéves főiskolás voltam Nyíregyházán, aztán egy remek tanszéknek, a családomnak és önmagamnak köszönhetően most egy nemzetközi csapatban állok helyt nap mint nap, jelenleg pedig a Greenwich-i Egyetemen tanulok es dolgozok. Minden nap egy kihívás számomra, és miközben próbálok annak megfelelni, sosem felejtem el, hogy honnan indultam...

 

Miről híres Greenwich?

A greenwichi délkör (nevezik greenwichi kezdődélkörnek, illetve greenwichi kezdőmeridiánnak is) a greenwichi brit Királyi Obszervatóriumon áthaladó hosszúsági kör, amelyet 1884-ben a washingtoni Nemzetközi Meridián Konferencia egyetlen egységes kezdő hosszúsági körként határozott meg, hozzá kötve egyben viszonyítási alapnak a greenwichi középidőt (GMT). Használata a XX. században az egész világon általánossá vált.

 

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!