Kelet-retro

2020.04.03. 08:00

Egy osztálynyi harmadikos előtt illette becsületsértő kérésekkel a tanítónőt a részeg nagyhalászi fiú

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 40 és 20 évvel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció/Shutterstock

1980. április 3., csütörtök

Egy osztálynyi harmadikos előtt illette becsületsértő kérésekkel a tanítónőt a részeg nagyhalászi fiú

Még csak most lesz 16 éves T. S. nagyhalászi lakos, de szülőfalujában egyszerre felhívta magára a figyelmet garázda magatartásával. Azon a napon délelőtt sokat ivott, céltalan bolyongásba kezdett, majd az egyik nagyhalászi iskolánál kötött ki.

A tanítónő megkérdezte, mit keres ott, majd kérte, hogy menjen el, de hiába: leült a hátsó padba, és egyre gyakrabban közbeszólt. A tanítónő nyugalmat parancsolt magára, félelméből még ekkor sem árult el semmit, de T. S. nemsokára felállt és a katedrához ment. A korban hozzá semmiképpen nem illő tanítónőt olyan kérésekkel és kijelentésekkel illette, amelyek még ha ketten lettek volna, akkor is súlyosan becsületsértőnek számítanak, a harminc, harmadik osztályos tanuló előtt pedig még inkább azok voltak.

Az ifjú „gengszter” már a kezében is fogott valamit, s olyan kijelentést tett, hogy „ha valaki a tanulók közül ki mer menni, azt megöli”, aztán már a tanítónő kezét csavargatta, a nyakát szorongatta. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, talán még komolyabb lett volna a sérülése, ha nem érkezik meg az iskola hivatalsegédje, aki menekülésre kényszerítette az elvetemült garázdát. A harminc gyerek közül még ma is sokan félve emlékeznek vissza ezekre a percekre.

A Nyíregyházi Járásbíróság köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság és súlyos testi sértés miatt egy év hat hónap szabadságvesztésre ítélte T. S.-t, amit a fiatalkorúak fogházában kell letöltenie.

2000. április 3., hétfő

Szpari: Végre megvan a Fradi skalpja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában