Esély az újrakezdéshez a Tiszalöki börtönben

Esély az újrakezdéshez a Tiszalöki börtönben
Esély az újrakezdéshez a Tiszalöki börtönben - © Fotó: Balogh Tamás
Tiszalök – A TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt keretében textiltermék összeállító szakmaképzés indult a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2015. január végén. A tanfolyam során gyakorlati és elméleti ismereteket sajátítottak el, majd pedig eredményes vizsgát tettek le március 11-én szóban és március 16-án gyakorlatból.

A projekt kiemelt célja a társadalmi beilleszkedés elősegítése valamint a szabadulás utáni életvitelre történő felkészítés. Olyan szakmai team fogja össze a projektbe bevont fogvatartottakat, akik körültekintően, az egyéniesítés eszközével mérik fel a programba jelentkezők szükségleteit, igényeit, kompetenciáit, családi és munkahelyi kapcsolatait. Nemcsak a szakmaképzés időintervallumában, hanem az egész időszakot átívelően egyéni és csoportfoglalkozások valamint tréningek bővítették a lehetőségek palettáját.

A fogva tartás alatt állókat projektkoordinátorok és reintegrációs tanácsadók segítik, illetve a szabadulásra történő felkészülésre is nagy lehetőséget biztosítanak az utógondozó koordinátor által nyújtott szolgáltatások igénybe vétele. Ennek köszönhetően komplex csomag áll a rendelkezésükre, amelynek birtokában elsajátíthatják az önéletrajz, motivációs levél, munkahelyi jelentkezés, állásinterjú elkészítését, szituációk megismerését.

A megszerzett szakmával a projekt piacképes szakmát biztosított a résztvevők számára, amelynek tanúsítványát 20 fő vehette át március 16-án – tájékoztatott Pappné Baranyi Edina a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet főelőadója.

Forrás: BVOP

– Balogh Tamás, Keletpress Hírügynökség –
hirdetés