Nagyvilág

2011.04.09. 10:47

JAPÁN FÖLDRENGÉS - Hajléktalan emberek költöznek a tokiói luxusszállodába

<p>Megkezdték a beköltözést a japán földrengés és szökőár miatt fedél nélkül maradt emberek abba a tokiói luxusszállodába, amely önként ajánlotta fel, hogy szállást biztosít a katasztrófa miatt hajléktalanná vált, vagy kitelepített emberek számára - közölte szombaton a Kyodo hírügynökség.</p>

A hétszáz szobás Grand Prince Hotel Alaska háromszázhatvan ember számára biztosít majd ideiglenes otthont . A politikusok és hírességek körében is közkedvelt hotelben egyes szobák ára egyetlen éjszakára 150.000 jenbe (320 000 forint) kerül. A negyvenemeletes hotel az ingyenes szálláson túl napi háromszori kedvezményes étkezést is biztosít ideiglenes lakói számára.

Japánban még most is emberek tízezrei élnek menedékhelyeken, miután a március 11-i földrengés és szökőár következtében elveszítették otthonaikat, vagy kitelepítették őket onnan a fukusimai atomerőmű reaktorának megsérülése miatti sugárzásveszély következtében.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!