Sport

2013.10.17. 14:51

Bajzátnak már nagyon hiányzik a játék

Nyíregyháza - A Cegléd elleni meccsen megsérült támadó gyirmóti játéka még kérdéses, ám nem akarja siettetni a visszatérést.

Nyíregyháza - A Cegléd elleni meccsen megsérült támadó gyirmóti játéka még kérdéses, ám nem akarja siettetni a visszatérést.

Egy ízzig-vérig focista számára nincs rosszabb, mint a lelátóra száműzetve nézni társait, akik meccselhetnek. Bajzát Péter, a Nyíregyháza Spartacus gólvágója is nehezen viseli, hogy nem lehetett ott a legutóbbi két bajnokin (Sopronban és itthon a Balmazújváros ellen), ám sérült lába nem engedte, hogy gyarapíthassa góljai számát. Az élvonalban és a másodosztályban többszörös gólkirály majd három hete, a Cegléd elleni hazai bajnokin sérült meg.

– Beléptem a labda elé, hogy fedezzem, amikor hátulról eltalálták a lábam - kezdte visszapillantását az ominózus esetre Bajzát Péter. – Az mri-vizsgálat kiderítette, hogy beszakadt a vádlim, ezért pihenőre kényszerültem. Szerencsére már futhatok és közben nem érzek fájdalmat, úgyhogy jöhet a labda is. A következő egy-két napban kiderül, hogy pályára léphetek-e Gyirmóton. Bízom benne, hogy igen, de amennyiben mégsem javulna megfelelően a lábam, akkor nem kockáztatunk.

Benn van a pakliban

A gólveszélyes támadó rendre kiemelt figyelmet kap az ellenfél védőitől, ami időnként apróbb tüskékben is megmutatkozik.

– Valóban így van, ám a kiemelt figyelem legtöbbször a sportszerűség határian belül marad, a sérülésemnél sem gondoltam, hogy szándékosan rúgtak meg. Az ilyen benne van a pakliban - vélekedett a támadó.

Bajzát Péter a balmazújvárosiak elleni vereséggel végződő hazai bajnokit a lelátóról nézte, így viszont tárgyilagosabb képet alkothatott a meccsről.

A legfontosabb a csapat sikere

– Minden másként alakult volna, ha meccs elején Genge (Gengeliczki Gergő, a szerk.) fejese bemegy - kezdte a mérkőzés summázását a csatár. – Látszott, hogy az újvárosiak tartottak tőlünk, így fontos lett volna, hogy mi jussunk vezetéshez. Sajnos ők jutottak előnyhöz, ami után már nyugodtabban játszhattak. – Szünet után, amikor szépítettünk és közelebb kerülhettünk volna hozzájuk, ismét gólt szereztek, ez meg már döntőnek bizonyult. A mezőny kiegyenlített, az eddigi találkozókon bebizonyosodott, hogy bárki legyőzhet bárkit, persze remélem hogy ez csak egy kisiklás volt tőlünk, és Gyirmóton újra győzelemmel folytatjuk.

Hogy lesz-e Bajzi gól a szombati bajnokin?

- Jó lenne, de a lényeg az, hogy nyerjen a csapat-hangzott a válasz.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!