Fatum-Nyíregyháza – Nincs dráma, de ettől agresszívabban kell játszani!

Fatum-Nyíregyháza – Nincs dráma, de ettől agresszívabban kell játszani!
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – És elkezdődött. A munka ünnepén veselkedett egymásnak a címvédő és a kupagyőztes, hogy eldöntse: kié lesz a bajnoki aranyérem a női röplabda élvonalában.

Az első meccset az alapszakaszban elért jobb helyezése miatt a legutóbbi négy pontvadászatot megnyerő békéscsabaiak kezdhették vendéglátóként. A kupagyőztes nyíregyháziak legutóbb tizenegy esztendeje végeztek az élen és bár a viharsarkiakat tartották favoritnak, természetesen a győzelem reményében indították az első találkozót. Aligha bosszankodtak, hogy a csabaiak egyik legjobbja, Lucija Mlinar megbetegedett és nem tudta vállalni a játékot.

Jól kezdett a Fatum, aztán az első szett derekán megtorpantak a vendégek, a hajrában pedig nem tudták tartani Dobi Edinát. Igaz a 23-20-nál még felcsillant a remény, de az argentin Lucija Fresco meccslabdához juttatta csapatát, ezt pedig Ksenija Ivanovics értékesítette is.

A folytatásban megvillantak Tatjana Maticsék, a tavaly még a csabai csapatban remeklő játékos vezérletével és Carolina Valdez bombáival megléptek a mieink és remek játékkal, jó nyitásokkal egyenlítettek. A harmadik etap kiegyenlített játékkal és szoros eredménnyel indult. Izgalmakban később sem volt hiány, hiszen 24-23-ra felzárkóztak Josefina Fernandezék. Sajnos Matics nyitása után egy jó passzt kapott Ivanovics, és nem hibázott.

A negyedik játszma hozta a nyíregyháziak számára a leginkább tanulságos játékot. A vendégek már 8-4-re vezettek, amikor megtorpantak. A hazaiak időt kértek és a Mlinart remekül helyettesítő Glenboczki Zóra vezetésével 19-11-re fordítottak. Ez szemmel láthatóan megfogta a vendégeket és eldöntötte a szett és a mérkőzés sorsát. Az első meccslabdát ugyan még hárították Fernandezék, ám a legtöbb pontot összeszorgoskodó Fresco a négyes ütő helyéről keresztben a sarokba bombázott.

Hollósy László, a nyíregyháziak mestere a finálé előtt kihangsúlyozta, hogy a csabaiak a favoritok, ám minden megtesznek azért, hogy duplázzanak. Az akarással nem is volt gond, ám a játékban sok volt a hullámvölgy. Nincs dráma, a tanulságokat le kell vonni és pénteken este, a nyíregyházi mérkőzésen javítani. Mert a finálé három nyert meccsig tart.. Ml

Röplabda. Női extraliga, döntő, 1. mérkőzés

Békéscsabai RSE–Fatum- Nyíregyháza 3:1 (20, –20, 23, 19)

Békéscsaba, 1600 néző, v.: Tillmann, Ujházi

Békéscsaba: Koseková 4, Ivanovics 20, Bodnár 8, Fresco 24, Glemboczki 9, Dobi 13. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Petrenkó 1, Ludmán, Nagy E. Szakmai igazgató: Kormos Mihály

Fatum-Nyíregyháza: Francesco 3, Matics 11, Kalotai 5, Valdez 17, Fernandez 9, Kalicsanin 8. Csere: Tóth (liberó), Rutarová 1, Kotormán, Villám 1, Inneh-Varga. Vezetőedző: Hollósy László.

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:2, 3:3, 4:8, 9:9, 14:10, 15:13, 23:16. 2. játszma: 0:3, 4:4, 4:11, 10:14, 11:19, 15:20, 18:22. 3. játszma: 2:1, 2:3, 5:4, 5:6, 12:9, 12:13, 19:15, 20:19, 22:18, 24:20. 4. játszma: 4:2, 4:8, 12:8, 17:9, 21:16
Mesterszemmel
Kormos Mihály: – Rettentően sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban ezért a sikerért. Mlinar és Pekárik nélkül is jól működött a csapat, de nyitásfogadásban még javulnunk kell. Most a teher a túloldalon van.

Hollósy László: – Sajnos, ma nem voltunk elég agresszívek. Bizonyos megoldásokhoz ragaszkodott a csapat, ami viszont nem működött. Három szett rendben volt, nincs még semmi sem veszve, tanulni kell a meccsből.
hirdetés