Konferencia Szatmár neves családjairól

Konferencia Szatmár neves családjairól
© Illusztráció: KM-archív
Cégénydányád, Zsarolyán – Az immár hagyományosnak tekinthető Luby Emléknapokat július 7-8-án rendezi meg a Luby Társaság.


A cégénydányádi Kende-kastélyban pénteken 10 órakor kezdődő konferencián a történelmi Szatmár kiemelkedő családjairól, a térség néprajzáról és természeti értékeiről hangzanak el előadások, majd a Nemesi Udvarban a faluközösség hagyományait ismerhetik meg az érdeklődők

. A szombaton 10.30-kor Zsarolyánban kezdődő ünnepség főhajtás Inántsi Pap Endre ügyvéd, költő, műfordító munkássága előtt születésének 200. évfordulója alkalmából. A résztvevők megemlékeznek Inántsi Pap Endre barátjáról, Petőfi Sándorról, aki 1846-47-ben az itteni haladó gondolkodású ifjak kalauzolásában többször is felkereste a szatmári falvakat. Az ünnepségen Pap Endre tiszteletére emlékkövet avatnak, emlékfát ültetnek. A rendezvényen jelen lesz Luby Péter, Luby Zsigmond ükunokája is.

KM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Fehérgyarmat.
SZON.HU


hirdetés