Nyíregyháza

2020.03.24. 15:09

Kislányuk gyógyulásában reménykedik a Pop család

Tizenöt hónapja diagnosztizálták a betegségét, azóta tart a küzdelem ellene.

Együtt a Pop család: egy célért küzdenek, de végesek a tartalékaik

Fotó: Sipeki Péter

Remegő kézzel, ügyetlenül fogta meg a kanalat az asztalnál Dorina – ez volt ez első jelek egyike, ami gyanakvásra adott okot. Aztán olyan tüneteket tapasztaltak a Pop család tagjai, amelyek arra késztették őket, hogy sürgősen orvoshoz forduljanak.

Nem volt előzménye

– Emlékszem, a nagymamám ölében ültem, amikor a szüleimet behívták a rendelőbe. Közölték velük, hogy mi a bajom. Hiába akartam eljönni onnan, már haza sem engedtek. Elkezdődtek a vizsgálatok, és azóta is tart a kezelésem – mondta Pop Dorina, a nyíregyházi Móra-iskola nyolcadikos tanulója. A bal halántékán tojás méretű, (mint később kiderült: jóindulatú) daganatot diagnosztizáltak, amit az elhelyezkedése miatt nem lehet műteni.

Semmilyen előzménye nem volt a kislányunk betegségének. Döbbenten álltunk a kialakult helyzet előtt. Azóta teljesen megváltozott az életünk.

– Csak a férjem tud dolgozni, és mindketten mindent megteszünk azért, hogy újra egészséges legyen Dorina – jegyezte meg Popné Novák Henrietta.

– Mivel nincs jogosítványom, vonattal járunk Debrecenbe. A kislányunk már harminc sugárkezelésen van túl, ezenkívül harminc kemoterápiás gyógyszert is kapott. Az agydaganata ugyan zsugorodott, azonban nem tűnt el. Még mindig nagyon nyomja az idegeit, és emiatt alig tudja használni a jobb kezét. A gyógyszerek, az útiköltség sok pénzt emésztenek fel, ám végesek a tartalékaink. Minden segítségnek örülnénk. Abban reménykedünk, hogy hamarosan rendeltetésszerűen tudja használni a jobb kezét Dorina, mert most az írás is nagyon nehezen megy neki.

Amióta a koronavírus-járvány elleni védekezésre rendezkedett be az ország, megváltoztak a lehetőségek.

– Jelenleg Dorina nem kap kezelést, de folyamatosan ellenőrzésekre kell járnunk Debrecenbe.

A hétköznapjait otthon tölti a kialakult helyzet miatt. Nagyon féltjük, mert daganatos betegként rá nézve veszélyes ez a vírus.

– Sajnos, a terápiákra nem tudjuk hordani, ráadásul a jobb kezét nem tudja használni. Egyfajta alternatív gyógymódot kap, ami nagy költséget jelent nekünk. Elkeserít ez a bizonytalanság, csak a reménykedés marad...

Ladányi Tóth Lajos

Borítókép: Együtt a Pop család: egy célért küzdenek, de végesek a tartalékaik | Fotó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában