Nagyvilág

2010.08.12. 19:06

Sztrájk lesz a brit reptereken- kaotikus állapotok várhatók

<p>Kaotikus helyzet vár a nyárvégi forgalmas időszakban a brit repterek, miután csütörtökön nagy többséggel a sztrájkra szavazott a Unite nevű szakszervezet tagsága. A sztrájk pontos dátumáról még nem döntöttek, de a szakszervezet utalt arra, hogy az augusztus 28-as és 30-a közötti hétvégén lehet.</p>

A sztrájk megbénítanja a londoni Heathrow és még legalább öt brit reptér életét. A szavazást azután tartották meg csütörtökön a szakszervezet tagjai, hogy a Unite visszautasította a repterek üzemeltetőinek egy százalékos béremelési javaslatát. A szakszervezet csütörtöki felhívásában felszólította a reptéri tűzoltókat, műszaki és biztonsági személyzetet, hogy csatlakozzanak a munkabeszüntetéshez.

A Unite egyik képviselője, Brendan Gold azt tanácsolta az utasoknak, hogy " ők is gyakoroljanak nyomást a cégre a megfelelő egyezség érdekében." A cég a brit repülőtereket üzemeltető BAA spanyol tulajdonosa, a Ferrovial, amely válaszul azt közölte:"remélik, hogy a szakszervezet nyitott a további tárgyalásokra, hogy a sztrájk elkerüléséért eredményt lehessen elérni". David Cameron brit kormányfő a szakszervezeti szavazás előtt azt mondta, hogy a sztrájk "semmit nem ér el, a károkon kívül".

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!