Kisvárda hírei

2013.07.09. 16:43

Mesemusicalek, zenés komédiák és vígjátékok Kisvárdán

Kisvárda – Kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen szórakozást és kikapcsolódást ígér az idei Várszínházi Esték programja Kisvárdán. Júliustól szeptember végéig hét előadást láthat a színházat szerető közönség, szeptember végéig bezárólag.

Kisvárda – Kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen szórakozást és kikapcsolódást ígér az idei Várszínházi Esték programja Kisvárdán. Júliustól szeptember végéig hét előadást láthat a színházat szerető közönség, szeptember végéig bezárólag.

A programsorozat első előadása július 6–án délelőtt volt a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színpadán. A nyíregyházi Mandala Dalszínház mutatta be, Romhányi József–Kimpián Aurél: Hamupipőke mesemusicaljét. A Mandala Dalszínház előadásának érdekessége, hogy a zenét a társulat egyik fiatal tagja, Kimpián Aurél szerezte.

Zenés összekacsintás a 70–es évek olasz slágereivel

A legközelebbi előadás július 12–én (pénteken) 20 órától lesz a, Várszínpadon. A budapesti Turay Ida Színház előadásában, Vajda Katalin: Anconai szerelmesek–zenés komédia két részben. Ötlet: Valló Péter. A magyar dalszövegeket írta: Fábri Péter. A színpadon láthatjuk majd Nemcsák Károly Érdemes Művészt, Jászai Mari díjas, Keresztes Ildikót, Nyírő Beát, Boros Zoltánt, és másokat. Az előadás rendezője: Huszti Péter, Kossuth–díjas, Kiváló–és Érdemes Művész, Jászai Mari–díjas.

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás, a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Pán Péter a gyerekeknek

Július 20–án, (szombaton), 10 órától a Művészetek Háza színpadán újra mesemusical várja a gyerekeket, és szüleiket. A budapesti Fogi Színháza előadásában, Harmath Imre – Lénárt László: Pán Péter – mesemusical J. M. Barrie színdarabja nyomán. Itt aztán pompás és önfeledt kalandokat élnek át, csakhogy Péter eddigi hűséges kísérője, a piciny Csingiling féltékeny lesz Wendyre és ebből is támad bonyodalom. A fiúk legnagyobb ellensége Hook kapitány, Hook kapitányé pedig a krokodil, aki követi őt szárazon és vízen.

Csala Zsuzsa, Oszter Alexandra, Sáfár Anikó, Straub Dezső és Péter és még sokan mások a Várszínpadon

A Budapesti Bulvárszínház előadásában, július 27–én (szombaton) este fél kilenctől a Várszínpadon, Halász–Eisemann–Békeffi: Egy csók és más semmi –zenés vígjátékán szórakozhatnak a nézők. Ha egy Eisemann–operettről van szó, akkor kizárt dolog, hogy csak, egy csók és más semmi ne legyen. Biztosan vannak még jócskán remek figurák, fantasztikus slágerek, sok szerelem, naivitás és finom irónia. Minden, ami egy igazán jó zenés darabhoz kell. Eisemann örök klasszikusa a pesti operettnek. Szinte minden generációnak megvannak a nagy slágerei. A boldogítóan vidám előadásban olyan régi pesti slágerek csendülnek fel, mint a Lecsó, lecsó, a Hallod–e Rozika te, a 46–os sárga villamoson, vagy a címadó dal, az Egy csók és más semmi.

Augusztusban a budapesti Körúti Színház előadásában, Csepreghy Ferenc: Piros bugyelláris, Esztergályos Cecília, Makrai Pál és még sokan mások szereplésével lesz látható a Várszínpadon. Ha nyár, akkor elmaradhatatlan a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza saját produkciójának bemutatója. Ez alkalommal Fenyő Miklós–Tasnádi István: Made In Hungária című musicalt mutatják be. Végül szeptemberben a nyíregyházi Mandala Dalszínház zárja a bemutatók sorát Móricz Zsigmond–Kocsák Tibor–Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musicallel.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!