Sport

2014.09.05. 18:54

Marci kiküzdötte az elődöntőt

Genova - A jó kezdés után nagy mélységből jött vissza Fucsovics Márton a pénteki genovai mérkőzésén.

Genova - A jó kezdés után nagy mélységből jött vissza Fucsovics Márton a pénteki genovai mérkőzésén.

Nem állítjuk, hogy egyszerűbben nem nyerhette volna meg, de a lényeg, hogy Fucsovics Márton (152. a világranglistán) győzött a genovai ATP-challengertorna (85 ezer euró, salak) negyeddöntőjében, és szombaton a fináléért léphet pályára.

A vereséget az utóbbi időben csak emlékezetből ismerő, a négyszázadikról a 197. helyre felkapaszkodó ausztrál Jason Kubler elleni parti úgy indult, hogy sima lesz, de 5:2-es vezetésnél megtorpant a nyíregyházi teniszező, a szettért adogatva sem tudott pontot tenni a játszma végére, egészen a tie-breakig, amikor a hetedik szettlabdát értékesítve került Marci lépéselőnybe.

A második szett elment 6:1-re, a harmadikban 1:3-ról kapaszkodott vissza a magyar legény, majd 5:3-nál a meccsért adogatott, de a döntés megint a tie-breakre maradt. Marci végül 7:6 (9–7), 1:6, 7:6 (7–3)-ra nyerte meg a mérkőzést, és ilyen kategóriájú versenyen pályafutása során először jutott elődöntőbe. Az ellenfél a spanyol Albert Ramos-Vinolas (95., 1. kiemelt) és a szlovén Aljaz Bedene (133., 7. kiemelt) mérkőzés győztese lesz.

További részletek a Kelet-Magyarország 2014. szeptember 6-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!