Vb 2022

2022.12.18. 10:33

"Ez a bronzérem nekünk aranyat ér"

A horvát válogatott szerezte meg a bronzérmet, miután a helyosztón legyőzte Marokkót.

Fennállása harmadik vb-érmét szerezte Horvátország

Fotó: AFP

Nem volt ismeretlen egymásnak a horvát és a marokkói nemzeti csapat, hiszen a felek az F-csoport nyitómérkőzésén már összecsaptak, akkor nem született gól. Ezzel szemben a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik helyéért lejátszott mérkőzés teljesen más koreográfiát hozott.

Egymásnak estek a csapatok

Mindkét fél támadólag lépett fel, így a 7. percben egy parádés szabadrúgásfigurát követően megszerezte a vezetést Horvátország, amely szinte még ünnepelt, amikor jött az egyenlítés, ugyancsak egy szabadrúgás után. Talán sokan már elkönyvelték, hogy 1–1-es állással mehetnek pihenőre a csapatok,  viszont nem sokkal a félidő lefújása előtt Miroslav Orsic vette be a marokkói kaput. A fordulást követően inkább a mezőnyben zajlott a játék, komoly helyzetek nem igazán alakultak ki, mindössze egy-egy tizenegyest érő szituációnál maradt néma síp, míg a hosszabbításban el-Nesziri látványos fejese szállt fölé. 

Horvátország így 1998 és 2018 után ismét éremmel zárt a világbajnokságon, bronz, majd ezüst után, most ismét bronzot akasztottak Modricék nyakába.

Nem sokan hittek bennük

– Ez olyan bronzérem, ami nekünk aranyat ér. Nagyon nehéz meccs volt, de csodálatosan játszottunk. Az elmúlt két vb-n két érmet szereztünk, ez pedig óriási dolog. Sok fiatal játékosunk volt, nem sokan hittek abban, hogy velük eredményt érhetünk el, de ők mindent beleadtak, így végül jól sült el a dolog. Ez a horvát népnek is nagy dolog, büszkék vagyunk arra, amit véghezvittünk – monda a lefújást követően Zlatko Dalic vezetőedző, aki másodszor vezette a legjobb négy közé a horvátokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!