Fucsovics Márton – Máris lesz miért visszavágni

Fucsovics Márton tavaly a második fordulóig jutott Happy Valley-ban
Fucsovics Márton tavaly a második fordulóig jutott Happy Valley-ban
Nyíregyháza – Az ausztráliai kánikulában kedden két meccsel kezdi meg szereplését a nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton.

Ahogy egy évvel korábban, úgy a 2015-ös szilveszter is Adelaide-ben, a dél-ausztráliai metropolisz külvárosában, Happy Valley-ben érte Fucsovics Mártont. A világranglistán a 214. helyen álló teniszező a világ másik végén, az ottani nyárban készül a 2016-os esztendő első Grand Slam-versenyére, az ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

A nagy érdeklődéssel várt melbourne-i viadal egyik előversenye hétfőn vette kezdetét a már említett Happy Valley-ben, ahol 75 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ATP-challengertornát rendeznek. Az első játéknapon nem volt érintett az első számú magyar teniszező, aki kedden mindkét versenyszámban, tehát egyesben és párosban is pályára lép.

Ami az egyénit illeti, első fordulós ellenfele az olasz Matteo Donati lesz, aki húsz éves és a 180. helyen áll a világranglistán. A két játékos korábban még nem találkozott egymással. Mint ahogy Marci még sosem indult párosban a vajdasáégi, tehát szerbiai Gyüre Lászlóval (186.), akivel korábban többször is együtt készült, és most is együtt utaztak az ötödik kontinensre. Ezúttal közösen neveztek be, és a magyar anyanyelvű duó ugyancsak kedden az ausztrálok szabadkártyás párosa, Harry Bourchier (egyéniben 505.) és Bradley Mousley (358.) ellen lép pályára. A mieinknek máris lesz miért visszavágniuk, hiszen a hétfői kánikulában (az itthoni mínusz tízből nem kevés irigységgel gondolunk az ottani 35 fokra) Gyüre egyesben éppen Mousley ellen játszott, és két 7:5-ös szettben veszített.
hirdetés