Sport

2014.09.15. 18:27

Újabb kondiparkot avattak Nyíregyházán

Nyíregyháza - Önerőből, támogatás nélkül sikerült megvalósítani egy újabb egészség megőrző létesítményt, ezúttal a Törpe utcán.

Nyíregyháza - Önerőből, támogatás nélkül sikerült megvalósítani egy újabb egészség megőrző létesítményt, ezúttal a Törpe utcán. A játszótér közelében létesített a NyíRVV olyan kondicionáló parkot, ahol különböző felszerelésekkel erősíthetik magukat a mozogni vágyók.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, streetball pálya, szabadidő kondiparkok megvilágított kispályás focipályák, strandröplabda pálya segíti a mozogni vágyókat Nyíregyházán. - Ezt mind önerőből tudtuk megvalósítani. Biztos, hogy jövőre újabb igények merülnek fel, de az önkormányzat a gazdálkodásával tudja biztosítani azokat is - mondta.

Bocskai Péter, a kivitelező NyírVV Kft. vezetője tájékoztatása szerint a kondipark 6 millió forintos beruházás eredménye. - Az Alma utcai és Tímár utcai kondiparkban 7-7 eszköz áll rendelkezésre, itt és a Tölgyes utcán 14-14 eszközön lehet emelni, húzózkodni, forogni, mozogni. Kimondhatjuk, hogy minden korosztály számára van megfelelő eszköz a mozgásigény kielégítésére - tudatta Bocskai Péter.

A közeli kollégium diákjai tanári vezetéssel érkeztek, és hamar kialakult egy kihívásos verseny, ki bír többet. Ebből nem maradtak ki a tanárok sem, így aztán a nebulók előtt ott volt a feladat, ki az ügyesebb, tanár, vagy a diák? Lengyel Tibor tanár (szobrász és grafikus) elmondta: remélhetően a kollégisták is igénybe fogják venni a parkot, ami a kondíció javítására tökéletesen alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!