Sport

2016.04.14. 15:11

Nagyhalász a szakadék szélén egyensúlyoz

Nagyhalász - Opre Mihály szerint kutyakötelessége meghálálni a nagyhalászi csapatnak a vezetők által biztosított feltételeket.

Nagyhalász - Opre Mihály szerint kutyakötelessége meghálálni a nagyhalászi csapatnak a vezetők által biztosított feltételeket.

A nagy halászi bennmaradást célzó hadművelet éppen a kellős közepén tart. A megyei első osztályú futballcsapat a keserves, mindössze két döntetlent eredményező őszi szezont követően siralmas helyzetbe süllyedt, csupán – az időközben a bajnokságból „kitáncoló” Tiszalököt (azt is csak a pontlevonások miatt...) – előzte meg a tabellán. A télen gyökeresen megreformált együttes, immár Opre Mihály mágus irányításával azonban úgy tör fel, mint a szénsav a hideg fröccsben. Az élen nyomuló Ibrány ugyan legyűrte a Halászt március 6-án, azóta viszont senki más. A gárda öt forduló óta veretlen, a tavaszi szezonban eleddig tizenkét pontot gereblyézett össze. Lehetne több is... Legutóbb, az élcsoportba masszívan beépült Nyírgyulaj otthonában a 92. percben még vezetett, ekkor egyenlített a házigazda. Mindazonáltal így is lerázta magáról a sereghajtó jelzőt, igaz, a megkapaszkodás érdekében ez még kevés.

– Lehet, meglepő, amit mondok, de egyáltalán nem számolgatunk – magyarázta Opre Mihály, a Nagyhalász edzője. – Azt gondolom, január ötödike óta nagyon komolyan készülünk minden mérkőzésre. Most jutottunk el odáig, hogy láttam biztató jeleket Nyírgyulajban. A jelenlegi helyzetünkkel kapcsolatban úgy fogalmaznék: a szakadék szélén állunk, amibe belezuhanhatunk, ugyanakkor ki is kecmereghetünk. Éppen ezért ebben a kiélezett, rendkívül kiegyenlített bajnokságban nekünk minden meccs döntő. Bravúrgyőzelmeket arattunk, az egyetlen fájó történet a Kemecsén elhullajtott két pont. A többi rendben van. Hozzáteszem, olyan feltételeket biztosítottak a vezetők, amit kutyakötelességünk meghálálni, legfőképpen pedig a szurkolóknak szeretnénk megfelelni, mert ez a játékot végül is értük találták ki. Ehhez még annyit, nem szégyellem, megkönnyeztem, ahogy a drukkerek ünnepeltek a Szakoly elleni meccs után, ilyet nagyon régen, még nyírlugosi munkám során éltem át.

KM-KT

Egyszer talán innen is...

Egyes hírportálok egyenesen a televíziózás új korszakaként tudatták: az M4 sportcsatorna internetes oldalán megyei bajnoki futballmeccseket közvetít. A nyitányt a vasárnap, a Komárom-Esztergom megyei első osztályban rendezett Lábatlan–Tata mérkőzés jelentette. Arról ugyan nincs információnk, hogy szabolcsi derbi sugárzása is szerepel a tervek között, de semmi nem kizárt... Ami viszont biztos: a szabolcsi Igazgatóság a szombaton esedékes Nyírgyulaj–Nagyecsed rangadót kínálja megtekintésre élő online adásban saját honlapján...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!