Hajdú-Bihar

2011.03.08. 10:41

Nyíregyházán volt, most nincs, Debrecenben nem is lesz biztosítás a polgármesterre

<p>Debrecenben nem kötöttek sem a polgármester, sem az alpolgármesterek számára életbiztosítást, és nincs is ilyen szándéka az önkormányzatnak - tájékoztatott a Független Hírügynökség érdeklődésére Szekeres Antal jegyző.</p>

A nyíregyházi önkormányzatnál közölték: a jelenlegi, fideszes városvezetésnek nincs életbiztosítása. Hogy van-e ilyen szándék, arról nem tudtak tájékoztatást adni, annyit árultak el: nincs napirenden a téma. Úgy tudjuk, Nyíregyháza korábbi városvezetésének - a polgármesternek és a két alpolgármesternek - viszont volt ilyen biztosítása, de amikor lejárt a mandátumuk, a pénz az önkormányzat számlájára érkezett vissza.

Kisvárdán sem kötöttek életbiztosítást a városvezetőkre. A tavaly októberben megválasztott Leleszi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: nem kötött számára életbiztosítást az önkormányzat.

Előtakarékosság

A Független Hírügynökség információi szerint több önkormányzatot is megkerestek ajánlatukkal biztosító társaságok Szabolcs-Szatmár-Beregben is. Ennek lényege egyfajta előtakarékosság: ha a következő választás alkalmával nem választják újra a polgármestert, a biztosítási összegből fizethetik ki a végkielégítését. Ha újraválasztják, az összeg tovább gyűlik a település számláján.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!