Hajdú-Bihar

2011.05.01. 17:27

Bajnoki döntőben a DVSC-Korvex!

<p>Kézilabda - Bejutott a bajnokság döntőjébe a DVSC-Korvex női kézilabdacsapata: Köstner Vilmos vezetőedző tanítványai a Ferencváros otthonában harcolták ki a fináléban való szereplés jogát.</p>

A Ferencváros otthonában harcolta ki a bajnoki döntőben való szereplés jogát vasárnap délután a DVSC-Korvex női kézilabdacsapata. A Loki ezúttal döntetlent ért el izgalmas mérkőzésen a Fradi ellen, s a meccs végén hetesek döntöttek arról, melyik alakulat jut a fináléba. A debreceni lányok eredményesebben értékesítették a büntetőket, így megérdemelten ünnepelhettek a találkozó végén.

 

Nem kezdett rosszul a Loki


A fordulatos összecsapáson nem kezdett rosszul a Loki, háromgólos előnyre tett szert, a szünetre azonban négygólos hátrányba került (19–15). Bogdanovicsék a második félidő elején azonban fantasztikus játékkal gyorsan eltüntették a különbséget, majd a vezetést is átvették, ám két találatnál nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni. Izgalmas hajrára számíthatott tehát a közönség, s nem is kellett csalódni. Fej fej mellett haladt a két gárda, hol a hazaiak, hol a vendégek neve mellett szerepelt eggyel több találat – a két gárda nem bírt egymással, s 29–29-et mutatott az eredményjelző a rendes játékidő végén. Az álláson már a Fradinak megítélt időntúli szabaddobás sem változtatott, a labda elakadt a védekező játékosokban. Hétméteresek döntöttek arról, melyik csapat juthat a bajnokság döntőjébe. A büntetőpárbajt a cívisvárosiak abszolválták jobban (4–2-re), így a Magyar Kupa elődöntője után rövid időn belül másodszor álltak helyt ilyen kiélezett helyzetben.

 

A DVSC-Korvex másodiknál rosszabb helyen már nem végezhet


A Lokira a Győri Audi ETO KC vár a fináléban; Pálingerék a Vácot győzték le kétszer.
A bajnoki döntőbe jutás egyúttal azt is jelenti, hogy a DVSC-Korvex a másodiknál rosszabb helyen már nem végezhet a pontvadászatban, az ezüstérmes pozíció pedig Bajnokok Ligája-selejtezőt ér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!