Hajdú-Bihar

2011.05.17. 11:57

Olimpikonok bokszolnak a Plázában

<p>Boksz - A BoxingONE Liga B-csoportjában a DVSC a román Arad együttesét fogadja pénteken 19 órától a Debrecen Plázában felállítandó ringben.</p>

Deél István csapata a B1 nyitómeccsén 11:5 arányban intézte el a tavalyi bajnok Galántát, visszavágva a döntőben elszenvedett vereségért. Pénteken újabb nehéz ütközet vár a debreceni fiúkra, a kitűnő öklözőket felvonultató aradi egyletet látják vendégül. A román gárda az első kanyarban 10:6-ra kikapott a bombaerős Temesvártól, ám hiba lenne őket leírni, válogatottak sorát vonultatják fel. Kiemelkedik a 69 kilogrammban meccselő olimpikon, Georgian Popescu, aki a temesváriak korosztályos világbajnokát, Flavius Bieat verte simán. Ha az aradi tréner úgy dönt, hogy klasszisát Debrecenben is 69 kilogrammban küldi harcba, akkor létrejöhet az igazi bokszcsemegét ígérő Bacskai-Popescu derbi. Egy kategóriával lejjebb is kitűnő versenyző áll az Arad rendelkezésére, Adrian Alexandru az agilis Görbics Gáborral való ütközete sem lesz sétagalopp, hatalmas verekedés várható. Mázsás pofonokra lehet számítani a nehézsúlyúak összecsapásán, az ob-ezüstérmes Deél Szabolcsnak minden tudására szüksége lesz, ha le akarja győzni Marius Tatart.

 

 A vendégek várható összeállítása

Marin Alexandru (56 kg), Catalin Sandru (60 kg), Adrian Alexandru (64 kg), Geogian Popescu (69 kg), Catalin Cristea (75 kg), Porcoi Tiberiu (81 kg), Marius Tatar (91 kg).

 

Szabó Sándor, a debreceni klub első embere úgy tervezi, az aradiak ellen is a galántaiakat legyőző csapatot küldi harcba, melyben helyet kap az olimpikon Kalucza Norbert (56kg), a sérüléséből felépülő ob-ezüstérmes Török János (60kg), a stabil válogatott Görbics Gábor (64kg), az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69kg), valamint a nehézsúlyú ob-finalista Deél Szabolcs. A dörzsölt szakvezetőt ismerve azonban nem kizárt, hogy lesz némi meglepetés a házigazdák összeállításában, s még erősebb együttes vár a remek Aradra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!