Hajdú-Bihar

2011.08.08. 06:42

Bódi szabadrúgása hozott három pontot a Lokinak

Kecskemét - Igen jó formában és nyerési sorozatban lévő Loki érkezett Kecskemétre, hogy itt is begyűjtse a három bajnoki pontot. Ez már csak azért is kívánatos lett volna, mert a DVSC sem bajnoki-, sem kupamérkőzésen nem győzött még Kecskeméten.

Kecskemét - Igen jó formában és nyerési sorozatban lévő Loki érkezett Kecskemétre, hogy itt is begyűjtse a három bajnoki pontot. Ez már csak azért is kívánatos lett volna, mert a DVSC sem bajnoki-, sem kupamérkőzésen nem győzött még Kecskeméten. A Loki csapatösszeállításában meglepetésként szolgált, hogy a kezdőcsapatban kapott helyet Selim Bouadla, a frissen igazolt francia középpályás.

Százszázalékos Loki helyzetek

A mérkőzés elején a hazaiak léptek fel támadólag, ám a Loki játékosai már a tizenhatos előtt megállították a kecskemétieket. Az ellentámadásokból előbb Szakály, majd Coulibaly került gólhelyzetbe. Ez utóbbinál a Loki játékos betört a tizenhatoson belülre, majd két védővel a sarkában elesett. A játékvezető azonban szabályosnak találta a kecskemétiek labdaszerzését. Az egyre nyilvánvalóbbá váló vendég fölényt a hazaiak sorozatos és egyre durvább szabálytalanságokkal törték meg. A félidő közepétől még nyilvánvalóbbá vált a vendégek fölénye. Sorra alakították ki helyzeteiket a kapu előtt. Rezesnek több góllövési lehetősége is akadt, amiből megszerezhette volna a vezetést a Loki, ám a lehetőségek sorra kimaradtak. Egy alkalommal mintegy 10 méterről kapufát lőtt. A Félidő 35. és 40.perce között valamelyest enyhült a Loki-nyomás, ekkor a hazaiak is eljutottak a Loki kapuja előterébe. Novakovic azonban egyrészt mindig a helyén volt, másrészt egy alkalommal bravúrra volt szüksége. A félidő utolsó percei ismét a DVSC-é voltak. A hosszabbításban egy ártalmatlannak tűnő helyzet következtében a játékvezető kiállította Coulibalyt. A Loki játékosa egy csel után magasan hagyta felkarját, ez találkozott Cukic fejével. A partjelző úgy látta, hogy a debreceni játékos megütötte a kecskeméti játékost.

A második félidőre tíz emberrel vonult ki a Loki. Néhány perc elteltével kiderült, hogy az emberhátrány egyáltalán nem látszik meg a játék képén. A Kecskemétiek támadásai még a tizenhatos előtt rendre elakadtak a kitűnően védekező Vargán, Mészároson és Simacon. A Loki-kontrák azonban továbbra is veszélytelenek voltak. A félidő közepén leült a játék, mintha mindkét csapat elégedett lenne a gólnélküli döntetlennel. Hosszú perceken keresztül a két tizenhatos közötti területen játszadoztak. Ebből a helyzetből a Kecskemét talált előbb magára. A 75. perctől sora vezette támadásait, ám azok vagy erőtlennek bizonyultak, vagy a DVSC védői és kapusa küzdött hatalmasat. A mérkőzés utolsó percei az ismét magára talált Debrecené volt. Yannick szélen többször futott fel és adott be a volt csapata kapuja előterébe. Ebben a helyzetben a KTE ismét sokat szabálytalankodott. Az utolsó percben a tizenhatos sarkánál történt szabálytalanság. Az ezért megítélt szabadrúgásból szerezte meg Bódi a Loki győztes gólját. 

 

Mesterszemmel:

Kondás Elemér: Jól kezdtük a mecset, amit elterveztek, az megvalósult. Néhány helyzetet kialakítottunk, amelyeket be kellett volna lőni. Kiállítás után többet kellett dolgozni a játékosoknak, jó mérkőzésen értékes győzelmet arattunk.

Tomislav Sivic: Két kényszerű gyors csere tönkretette a játékukat. Helyzetünk volt, 100 százalékos is. Debrecen veszélyes volt kontrából. Száz szabadrúgásból persze, hogy egyet betalálnak. Gratulálok a Debrecennek. Előre kell nézni, összeszedni a csapatot.

 

Jegyzőkönyv

OTP Bank Liga, 4. forduló

Kecskeméti TE – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

Kecskemét, 4000 néző. Vezette: Alvaro Garcia (Vámos, Medovarszki)

KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics (Koszó 16.), Balogh B., Mohl (Bertus 19.) – Ebala, Csukics (Dosso 67.) – Gyurcsó, Szavics, Foxi - Tököli

DVSC: Novakovics – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Varga J. - Bódi (Ramos 92.), Szakály, Bouadla (Yannick 58.), Rezes (Nikolic 67.) – Coulibaly

Gól: Bódi (91.)

Sárga lap: Foxi (27.), Ebala (45.), Balogh (90.)

Kiállítva: Coulibaly (45+2.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!