Hajdú-Bihar

2011.08.02. 18:09

Györky Gábor számára elismerés és egyben kihívás a pályaedzői poszt a DVSC-TEVA-nál

Labdarúgás - Mondhatnánk, hogy a Loki egyik „legöregebb bútordarabja” Györky Gábor, nevét talán mégis kevesebben ismerik, mint mondjuk Kondás Elemér vezetőedzőét, vagy akár Sándor Tamás pályaedzőét. Pedig az „A” licenccel rendelkező szakember egykor maga is DVSC-játékos volt, s jelenleg meghatározó tagja a Debrecen szakmai stábjának.

Labdarúgás - Mondhatnánk, hogy a Loki egyik „legöregebb bútordarabja” Györky Gábor, nevét talán mégis kevesebben ismerik, mint mondjuk Kondás Elemér vezetőedzőét, vagy akár Sándor Tamás pályaedzőét. Pedig az „A” licenccel rendelkező szakember egykor maga is DVSC-játékos volt, s jelenleg meghatározó tagja a Debrecen szakmai stábjának.

- Még játékosként kerültem Debrecenbe 18 évesen, itt töltöttem négy évet, majd elkerültem kölcsönbe a Hajdúböszörményhez, később pedig 1988-ban fejeztem be a játékosi karrieremet a Hajdú Volánnál. Futballista éveim alatt sajnos szinte végig különböző sérülések sújtottak, több műtéten is átestem, így elég hamar áttértem az edzői pályára. Visszatekintve már nem sajnálom, hogy így alakult – persze régebben elég sok álmatlan éjszakát okozott ez nekem – mert azt gondolom, amit akkor elvett az élet, azt most visszaadta azzal, hogy ilyen kaliberű labdarúgókkal, és ilyen stábbal dolgozhatok együtt – vázolta a kezdeteket Györky Gábor, aki szakmai munkáját még a kilencvenes évek elején kezdte az Olasz Focisulinál, és bátran mondhatjuk, végigjárta a szamárlétrát.

 

"A DVSC pályaedzői posztja kihívás és elismerés"

– A DVSC utánpótlás csapatainál, illetve a kis Lokinál voltam 2010-ig, ezt követően kerültem fel Kondás Elemér kollegámmal – akit egyben barátomnak is tekintek – az első csapathoz. Edzői éveim alatt sok remek szakemberrel – mint például Herczeg Andrással - dolgozhattam együtt, mindenkivel jó kapcsolatot ápoltam, és azt gondolom, mindig tanulhattunk egymástól. Egyébként nem szakítok teljesen az utánpótlással, amikor csak tehetem, szeretnék lejárni a fiatalabbak edzéseire, és ott is segíteni, amiben csak tudok – mondta a Lokomotív egyik trénere, aki szerint nincs olyan ember, aki nemet mondott volna a felkérésre, hogy a DVSC-TEVA pályaedzője legyen. – Számomra ez a feladatkör kihívás és elismerés egyben, elég nagy felelősséggel jár, meg kell felelni a szakmaiságnak, a stáb tagjaként biztosítani kell az edzések lebonyolításának megfelelő hátterét, be kell segíteni mindenben, feladatunk, hogy menjen a csapatnak – vallott a mester.

 

Hitvallás

 

- Edzőként bízom a szakmaiságban, úgy vélem, fontos a már meglévő tudásunk folyamatos fejlesztése, pláne az internet korában. Ismerkednünk kell a külföldi viszonyokkal, és képezni magunkat, csak így juthatunk előre. Ahogy látom, lassan bár, de igyekszik minden csapat megújulni, évről-évre szemmel látható a fejlődés, egyre erősebb az NB I. is, ezt mutatja, hogy a piros-fehérek két esztendőn át szerepelhettek nemzetközi porondon (BL, EL), amire eddig egyetlen más magyar gárda sem volt képes – vélekedett a tréner, aki a technikás, a szerethető, a játékos és nem utolsó sorban a gólratörő futballt szereti. Érdekes megemlíteni, hogy Györky Gábor számára olyannyira a Loki az első, hogy kérdésünkre, miszerint melyik a kedvenc csapata, gondolkodás nélkül a DVSC nevével válaszolt, és meg sem fordult a fejében, hogy esetleg egy külföldi klubot említsen. HBN-SZADÓ

 

Györky Gábor

Születési idő: 1960.05.21.

Születési hely: Vásárosnamény

Családi állapot: házas

Végzettség: „A” licenc

Klubjai játékosként: Vásárosnamény (1974-1978), DVSC (1978-1982), Hajdúböszörmény (1982-1984), Asztalos SE (1984-1986), Hajdú Volán (1986-1988)

Klubjai edzőként: Olasz Focisuli (1990-1997), DVSC utánpótlás csapatai (1997-2010), DVSC-DEAC pályaedző (2008-2010), DVSC pályaedző (2011-)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!