Hajdú-Bihar

2011.09.13. 09:08

Keserédesre sikerült a DEAC Armada bemutatkozása

A két csapat tavalyi mérkőzését alapul véve sokgólos, látványos mérkőzésben reménykedett a kilátogató kb. 500 hazai néző a DEAC Armada hétfő esti debreceni bemutatkozásán a Férfi Futsal NB I. 2 fordulójában.

A két csapat tavalyi mérkőzését alapul véve sokgólos, látványos mérkőzésben reménykedett a kilátogató kb. 500 hazai néző a DEAC Armada hétfő esti debreceni bemutatkozásán a Férfi Futsal NB I. 2 fordulójában.A Vasas fegyelmezett védőjátékot mutatott be a mérkőzés elején, melyen az első félidőben nem talált fogást a hazai csapat. A szorványos Vasas kontrák közül aztán egy rossz hazai mentési kisérlet után Füzy Zsolt bombázott a kapu jobb felső sarkába a 12. percben (0-1).

A Debreceniek tanácstalan és sok átadási hibával tarkított támadójátéka ebben a játékrészben nem állította megoldhatatlan feladat elé Gál József kapust, aki ha kellett egy-két bravúrral biztosította be az egygólos vendégelőnyt a félidőben. Az eredmény a DEAC-ra nézve volt hízelgő, mert Szalánczy közvetlenül a félidő vége előtt még egy kisbüntetőt is hatástalanított. A második félidő egyre fokozódó hazai nyomással kezdődött, sikerült futószalagon helyzeteket kialakítani az Armada legénységének. Gál bravúrjai és a kapufa is kellett hozzá, hogy az egyenlító gól megszületése a 27. percig húzódjon, amikor élete első futsalmérkőzésén a 18 éves Sánta János Attila egalizált egy pontrúgást követően (1-1).

Öröm az ürümben

A nézők még éppen csak elhelyezkedtek a gólörömöt követően az üléseken, amikor egy hátul eladott labdát Füzy Zsolt köszönt meg, majd azt a második félidőben a hazai kaput védő Ghete lábai között laposan a kapuba helyezett a 28. percben (1-2). A DEAC Armada csapata ezt követően meddő mezönyfölényt harcolt ki. A nem túl acélos támadójáték ellenére is megvoltak azonban hazaiak részéről Berecz Zsolt lehetőségei, azonban a góllövésért felelős játékos ezen a napon rendre rossz megoldásokat választott, melyet egy kihagyott tízméteressel koronázott meg. A Vasas lelkes és fegyelmezett védekezése ezen a napon megoldhatatlan feladat volt a DEAC Armada játékosai számára, akiknek a kegyelemdöfést Fülep Norbert 29. percben üres kapura lőtt gólja jelentette (1-3).

A hazaiak sima vereségüket elsősorban pontatlan passzjátékuknak, akadozó támadépítésüknek és kevés futóteljesítményüknek köszönhetik, míg az akaratból és lelkesedésből jelesre vizsgázó Angyalföldiek sikere a mai napon megérdemelt volt. Öröm az ürümben, hogy szép számú néző sereglett össze, akik a lefújásig igyekeztek buzdításukkal lelkesíteni a hátrányba lévő DEAC játékosokat. Nekik a következő mérkőzéseken azzal tartoznak az Armada játékosai, hogy a mai hazai vereséget szép győzelmi szériával felejtetik el. Ehhez egy hét múlva a Gödöllői Bikák otthonából kell pontokkal távozniuk.

Huszárok - Dase DSE

"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!" †ST†

- Boros Norbert -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!