Hajdú-Bihar

2011.09.20. 09:30

Történelmi ezüstérem a salakmotor Eb-döntőn

Salakmotor - Parádés teljesítménnyel, a dobogó második fokára állhatott fel a Magosi Norbert, Tabaka József alkotta magyar egység a salakmotoros páros Európa-bajnokság döntőjében. A lengyelországi Pilában megrendezett kontinensfináléban a magyarok remekül kezdtek, 5-1-re legyőzték a dán és a német párost, majd 3-3-as döntetlent értek el a németek és az oroszok ellen.

Salakmotor - Parádés teljesítménnyel, a dobogó második fokára állhatott fel a Magosi Norbert, Tabaka József alkotta magyar egység a salakmotoros páros Európa-bajnokság döntőjében. A lengyelországi Pilában megrendezett kontinensfináléban a magyarok remekül kezdtek, 5-1-re legyőzték a dán és a német párost, majd 3-3-as döntetlent értek el a németek és az oroszok ellen. A következő futamban Tabaka az első kanyarban bukott Lebegyevvel, a megismételt futamot Magosi megnyerte, így 3-3 lett a lettek ellen is. Az utolsó futamban a házigazda lengyelek 5-1-re verték a magyarokat, a mieink így 20 ponttal zártak. De ezzel még nem volt vége az izgalmaknak, ugyanis az oroszok is 20 pontot motoroztak össze, ezért különfutam döntött a második hely sorsáról. A szétmotorozásban Magosi legyőzte Golubovszkijt, s ezzel a magyarok megszerezték az Európa-bajnoki ezsütérmet.

Magyarország képviselői még sohasem szereztek ennyire fényes érmet a páros Eb-k történetében.

 

Végeredmény: 1. Lengyelország 26 pont (Hampel 9, Pr. Pawlicki 16, Pi. Pawlicki 1), 2. Magyarország 20+3 (Magosi 12+3, Tabaka 8), 3. Oroszország 20+2 (Gafurov 11, Golubovszkij 9+2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!