Hajdú-Bihar

2011.12.04. 09:49

A veretlenség megmaradt

Labdarúgás - Az esztendő zárására került sor szombaton délután az Oláh Gábor utcában, a DVSC-TEVA idei utolsó meccsén fogadta a Kecskemétet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Labdarúgás - Az esztendő zárására került sor szombaton délután az Oláh Gábor utcában, a DVSC-TEVA idei utolsó meccsén fogadta a Kecskemétet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A hazaiak kényelmes helyzetből várhatták a találkozót, ugyanis a szerdai első összecsapáson 2-1-re nyertek idegenben. Ennek ellenére a cívisvárosiak mestere, Kondás Elemér nem számított könnyű meccsre, mint mondta, a KTE amolyan minden mindegy alapon vághatott neki a kilencven percnek, ami mindig magában hordozza a veszélyt.

 

Kimaradt lehetőségek

Úgy is állt hozzá a Loki a derbihez, hogy mihamarabb szeretné eldönteni a párharc sorsát, a debreceniek jól húzták meg a széleket, de valódi ziccerre Korhut lövéséig kellett várni, a félidő derekáig. Ennél is sokkal nagyobb ziccer maradt ki, amikor Adamo Coulibaly megdöngette a kapufát, hatalmas helyzetben.

Ám ahogyan lenni szokott, a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat: a korábban Debrecenben futballozó Mohl Dávid lőtt Novakovics hálójába. A szünetig már nem változott az eredmény, azaz a KTE vonulhatott előnnyel a pihenőre.

 

Továbbjutás

A második játékrészt igen intenzíven kezdte a DVSC-TEVA, több helyzetet is kidolgoztak a hazaiak, leginkább a csereként Kulcsár Tamás állt legközelebb a gólszerzéshez, de a csatár gurítását, miután elfektetett egy védőt és a kapust is, kivágták a gólvonalról.

Idővel várható volt, hogy góllá érik a Loki fölénye – Coulibaly kétszer is könnyedén betalálhatott volna -, de ez csak a találkozó végén realizálódott: Kulcsár Tamás lőtt a kapuba egy, a kapusról kipattanó labdát. Ezzel biztossá vált, hogy a debreceniek bejutottak a legjobb nyolc közé és a veretlenségük is megmaradt. HBN-TN

 

Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó

DVSC-TEVA – Kecskeméti TE 1-1 (0-1)

 

Debrecen, 2700 néző. Vezette: Vad II (Ring, Kispál)

DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Lucas 79.), Varga J., Bouadla, Yannick (Rezes 61.) – Coulibaly, Nikolic (Kulcsár 46.)

KTE: Antal - Bori, Gyagya, Koszó, Mohl - Szavics, Csukics (Tölgyesi 87.), Bertus (Gyurcsó 55.), Litsingi (Hegedűs 80.), Foxi – Lencse

Gól: 0-1 Mohl (41.), 1-1 Kulcsár (89.)

Sárga lap: Csukics (63.), Rezes (67.), Varga (69.), Kulcsár (88.), Mészáros (89.)

Kiállítva: Mohl (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!