Hajdú-Bihar

2011.12.04. 15:36

Jöhet a megérdemelt pihenő

Labdarúgás - Viszonylag kevés néző – bár az MK-meccsek helyszínei közül a legtöbben Debrecenben tekintették meg kilencven percet – előtt fogadhatta a DVSC-TEVA az ősz utolsó összecsapásán a Kecskemét együttesét szombaton, pedig a kiváló szezont produkáló labdarúgók talán több figyelmet is megérdemeltek volna.

Labdarúgás - Viszonylag kevés néző – bár az MK-meccsek helyszínei közül a legtöbben Debrecenben tekintették meg kilencven percet – előtt fogadhatta a DVSC-TEVA az ősz utolsó összecsapásán a Kecskemét együttesét szombaton, pedig a kiváló szezont produkáló labdarúgók talán több figyelmet is megérdemeltek volna. Ráadásul hazai sikerrel is kecsegtetett a Magyar Kupa-visszavágó, ugyanis Korhuték az első találkozón 2-1-re győztek a „hírös városban”, ami az ő továbbjutásukat ígérte. Mindenesetre, akik kilátogattak, azok jó hangulatban várták kedvenceik fellépését – nem feltétlenül csak a stadionban árusított forralt bornak köszönhetően.

 

A Rákóczival csapnak össze

A Loki mezőnyfölényével indult a mérkőzés, látható volt, a DVSC szeretné mihamarabb dűlőre vinni a dolgot egy korai gólnak köszönhetően, ám a vendégek hálóőre egyszerűen mindent kivédett! A KTE-nek valamirevaló momentuma sem akadt, azonban mégis előnnyel vonulhatott pihenőre: Mohl Dávid mesterien csavart szabadrúgásból Novakovics hálójába.

A második játékrész elején még nagyobb sebességre kapcsoltak a vendéglátók, de a helyzetek továbbra is kimaradtak, ami föllelkesítette a lila-fehéreket és a végére nyílt sisakos küzdelem alakult ki. Ebből a Debrecen jött ki jobban, a kapusról kipattanó labdát Kulcsár vágta 12 méterről a hálóba, az 1-1 pedig azt jelentette, hogy a DVSC-TEVA 3-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé, ahol a Kaposvár Rákóczi lesz az ellenfele.

 

Jöhet a pihenés

Annak ellenére, hogy több helyzetet is kidolgoztunk, ma nem játszottunk igazán jól – értékelt az öltöző folyosón a Loki trénere, Kondás Elemér. – Az első félidőben kimaradtak a ziccereink, míg az ellenfél egy szabadrúgásból gólt szerzett. Ezzel megcsillant számukra a továbbjutás lehetősége, meg is tettek ennek érdekében mindent. Sajnos, támadásban és védekezésben is követtünk el hibákat, de a végén sikerült betalálnunk. Sikerült megőriznünk a veretlenségünket és továbbléptünk, azaz a célunkat elértük. Hogy mit mondtam a szünetben? Ezúttal szó sincs arról, hogy komolyabb fejmosást kaptak volna a srácok, nem volt hangoskodás, nem mindig a fölemelt hangnem a célravezető. Úgy vélem, kicsit elfáradtunk fejben a szezon végére, jól fog jönni a megérdemelt pihenő mindannyiunknak – vélekedett Kondás.

A lokisták vasárnap még egy tréningen részt vettek, majd a közös ebéd elfogyasztása után mindenki szabadságra ment. Legközelebb január 9-én találkoznak újra a társaság tagjai. HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!