Hajdú-Bihar

2012.02.25. 12:23

Debrecenben folytatja a bajnok Magosi

<p style="text-align: left;">Salakmotor - Robbant az átigazolási bomba, Magosi Norbert, az elmúlt esztendő egyéni magyar bajnoka Szegedről a cívisvárosba tette át a székhelyét. A közelmúltban az argentin egyéni bajnokságon ezüstérmet szerző motorost kérdezte a Napló többek között a csapatváltásról.

Salakmotor - Robbant az átigazolási bomba, Magosi Norbert, az elmúlt esztendő egyéni magyar bajnoka Szegedről a cívisvárosba tette át a székhelyét. A közelmúltban az argentin egyéni bajnokságon ezüstérmet szerző motorost kérdezte a Napló többek között a csapatváltásról.Az ok roppant egyszerű, a Debrecen Speedway SE jobb anyagi feltételeket tud biztosítani, mint korábbi egyesületem, a Big s MSC. A Balogh János és idősebb Tabaka József által vezetett klub többek között támogatja az Európa-bajnoki és Grand Prix kvalifikációs szereplésemet, s külön díjazásban részesülök, ha a bajnokságban a dobogón végzek. Természetesen ahhoz, hogy működjön a dolog köztünk, a maximumot kell nyújtanom a pályán – kezdte a beszélgetést a népszerű vaspapucsos, aki a kilencvenes évek közepétől hosszú évekig motorozott már debreceni színekben, a Hajdú Volán SC versenyzőjeként.

Miután Tabaka József személyében már volt egy kiváló képességű salakszórója a debreceni klubnak, kíváncsiak voltunk arra is, hogy a „két dudás egy csárdában” tétel nem lesz-e kihatással napjaink legjobb magyar salakosainak eredményességére, esetleg barátságára. - Szerintem semmit nem befolyásol majd, hogy Józsikával csapattársak leszünk. Biztos vagyok benne, hogy kiélezett küzdelem lesz köztünk, de profik vagyunk, magunkra kell figyelnünk, nem a másikra – reflektált a felvetésre Magosi, aki nem titkoltan meg akarja védeni az egyéni bajnoki címét, s a világversenyeken a lehető legmesszebb kíván eljutni.

Most lesz a legjobb?

Az egyéni bajnoki címvédő önbizalomtól telve nyilatkozott a Naplónak, mert mint elmondta, szezon előtt még soha nem vették körül olyan ideális körülmények, mint most. - A tavalyi bajnoki címem egyik hozadéka volt, hogy Tóth Csaba révén egy komoly főszponzorral gazdagodtam. Az új támogató nemcsak arra figyel oda, hogy egy vadonatúj GM-blokk lesz alattam, hanem a külsőségekre is sokat ad. Úgy érzem, dizájnban és tudásban is „ott leszek” idén, ahol kell. Talán mindent elmond, hogy három blokkal vágok neki az idénynek, ilyen a pályafutásom során még egyszer sem fordult elő velem. Lehet, hogy 37 évesen értem meg a nagy feladatokra – mondta nevetve Magosi Norbert.

Címkék#Magosi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!