Hajdú-Bihar

2012.04.22. 19:43

Fegyveres rablás történt Hajdúböszörményben

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A főkapitányság központi ügyeletére 2012. április 21-én éjfél után érkezett a bejelentés egy hajdúböszörményi lakostól, hogy néhány perccel a bejelentését megelőzően a családi házukba két – az arcukat maszkkal eltakaró – ismeretlen személy tört be. Az egyikük, a kezében fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve arra kényszerítette, hogy a házban lévő pénzüket adja át részükre. Az ingatlan tulajdonosa a kényszer és fenyegetés hatására az elkövetőknek átadott 3,3 millió forintot, akik ezt követően a kézpénzzel ismeretlen helyre távoztak.

A bejelentést után a rendőrség munkatársai rövid időn belül megjelentek az elkövetés helyszínén, megkezdték az adatgyűjtést és a szükséges eljárási cselekmények végrehajtását az ismeretlen tettesek azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján 2012. április 21-én a délutáni órákban a bűnügyi osztály nyomozói a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 2 hajdúböszörményi és 1 debreceni lakost fogtak el és állítottak elő a rendőrségre. A 3 férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételükről rendelkeztek.

Az ügyben a rendőrség munkatársai további eljárási cselekményeket hajtanak végre, ezért a nyomozás eredményessége érdekében, annak részleteiről jelenleg nem adhatunk tájékoztatást.

 

Kovács Károly r. százados

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!