Hajdú-Bihar

2012.05.13. 20:07

Debrecen, a futballfőváros

Debrecen. „Lépjünk ötről a hatra" - hirdette az ultrák molinója a DVSC-Teva–Pécsi MFC összecsapás előtt, az üzenet egyértelmű volt: ha a Loki legyőzi szombat este a baranyai gárdát, története hatodik bajnoki címét gyűjti be.

Debrecen. „Lépjünk ötről a hatra" - hirdette az ultrák molinója a DVSC-Teva–Pécsi MFC összecsapás előtt, az üzenet egyértelmű volt: ha a Loki legyőzi szombat este a baranyai gárdát, története hatodik bajnoki címét gyűjti be. Nem csak a B-közép, de még nagyjából tízezer néző gondolta úgy, hogy eljött az ünneplés ideje, a piros-fehér drukkerek teljesen megtöltötték az Oláh Gábor utcai stadion lelátóit.

Markánsan, de viszonylag veszélytelenül kezdett a Lokomotív, az első húsz percben nem akadt komolyabb helyzet a csapatok előtt, de aztán Nagy egy öngóllal meglódította a DVSC szekerét: a védő saját hálójába fejelt. Ezzel meg is adta a jelet a derék mecsekaljai, hiszen nem sokkal később Bouadla és Bódi is betalált, eldöntve az idei első osztályú bajnoki aranyérem sorsát.

A folytatásban még egy gólt Kulcsár Tamás is bepasszolt, teljessé téve a fiesztát, amit meg is rendeztek a szurkolók a lefújás után. Egyszerre százak özönlötték el a pályát, a többség megpróbált valami ereklyét szerezni a játékosoktól, akik egy szál alsónadrágban jutottak be az öltözőbe. Kijutott az ünneplésből Kondás Elemérnek is, a bajnokcsapat vezetőedzőjét az levegőbe dobálták a (nemcsak) örömtől ittas drukkerek.

Folyt a pezsgő és az ingyen sör, az idővel boldogan hazaballagó tömeg örömmel nyugtázhatta: ismét Debrecen a magyar futball fővárosa. /9., 11. HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!