Hajdú-Bihar

2012.07.15. 16:45

Albán felmérőt „ír” a Loki

Labdarúgás - A DVSC-Teva számára az első jelentősebb erőfelmérőre kerül sor kedden az albániai Korcában, ahol a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának odavágóját rendezik.

Labdarúgás - A DVSC-Teva számára az első jelentősebb erőfelmérőre kerül sor kedden az albániai Korcában, ahol a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának odavágóját rendezik. A debreceniek ellenfele a Skenderbeu együttese lesz, Albánia bajnokával este fél kilenckor (élőben: www.haon.hu) csapnak össze Szakályék. Vélhetően forró hangulatú összecsapásra van kilátás a 12 ezer néző befogadására képes Skenderbeu-stadionban, ahol a hírek szerint nem a legerősebb összeállításban pályára lépő hazai gárda vár a Lokira.

 

A kapitány nélkül

- Sajnálom, hogy nem tudok a csapat rendelkezésére állni, de remélem, kiharcoljuk a továbbjutást és a következő körben már én is pályára léphetek – idézi a dvsc.hu az albánok csapatkapitányát, a 33 éves Bledi Shkembit. – Bár nem játszhatok, de állandóan a gárda mellett vagyok, támogatom, biztatom a fiúkat. Két nehéz mérkőzés vár rájuk, mert a Debrecen erős ellenfél, de tudom, hogy a srácok minden tőlük telhetőt megtesznek. Reméljük, ezúttal sikerül olyan eredményt elérnünk az első mérkőzésen, amellyel marad esély a visszavágón a továbbjutás kiharcolására – utalt Shkembi a tavalyi BL-selejtezőjüre, amikor már az első mérkőzésen 2-0-ra kikaptak hazai pályán az APOEL-től, és a visszavágón 4-0-s vereséget szenvedtek Cipruson.

 

Jobb a Debrecen

A DVSC gépe egyébként hétfőn 8.30-kor száll fel, majd két óra múlva landol Tiranában, ahonnan busszal megy a csapat Korcába. A társaság az ebédet követően pihen, majd edz a meccs helyszínén. Ugyancsak a hajdúsági bajnokcsapat honlapja írja, hogy a szerdai Szuperkupa-döntőt megtekintette a Skenderbeu szakvezetője, Stanislav Levi, de bővebben nem akart nyilatkozni a DVSC-Teva-Videoton mérkőzés után. A honlap idézi a szakember patikamérlegen mért szavait, miszerint „a magyar bajnokság erősebb, mint az albán, és a Debrecen jobb játékosállománnyal rendelkezik, mint a Skenderbeu, ugyanakkor verhető csapatnak tartja a Lokit és ezt próbálja a játékosaiba is sulykolni.”

Az esélyeket nézve kijelenthető, hogy a DVSC-nek komoly sansza van a BL 3. selejtezőkörébe lépni, de csak akkor, ha a játékosok egy pillanatra sem hiszik el, hogy veszélytelen az ellenfél. Ezt azonban - ismerve a szakmai stáb és a labdarúgók felfogását - még csak feltételezni is botorság. HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!