Hajdú-Bihar

2012.08.31. 07:58

Újra egy kiállítás döntött...

A DVSC addig remekül futballozott, amíg tizenegy emberrel játszott Bruggében.

A DVSC addig remekül futballozott, amíg tizenegy emberrel játszott Bruggében.Ahogyan az a debreceni labdarúgók szájából a héten többször is elhangzott, a Loki presztízse volt legfőképpen a tét a csütörtök esti Club Brugge-DVSC Európa Liga playoff-visszavágón a Jan Breydel Stadionban. A magyar bajnok ugyanis az egy héttel korábbi odavágót 3-0-ra elveszítette Nyíregyházán, azaz a továbbjutásról nagy valószínűséggel lemondtak a piros-fehérek, ám a győzelem lehetőségéről nem. Ezt pedig arra a tényre alapozhatták, hogy Luis Ramos kiállításáig teljesen egyenrangú partnerei voltak a belgáknak, ám a hondurasi 45. percben „kivívott” piros lapja végül eldöntötte a találkozó sorsát.

Az összeállítások böngészésekor kiderült, hogy néhány kulcsember ezúttal nem kapott szerepet a hazai együttesben, illetve a Lokinál Verpecz visszakerült a kapuba az első meccset követően, Korhut viszont nem, helyén ismét Mohl Dávid kezdett. A cívisvárosi kispadon pedig ott ült Dombi Tibi, a DVSC rutinos ikonja, akinek nem kizárt, hogy ez volt az utolsó nemzetközi túrája a Debrecen játékosaként.

Remek kezdés

Remekül kezdett a Loki, az első percekben mindjárt kétszer is betalálhatott volna Jorgacsevics hálójába. Mindkétszer Rezes próbálkozott távolról, egyszer elvétette az irányt, másodjára pedig védett a belgák kapusa. A magyarok irányították a játékot és okosan focizva többször is eljutottak a házigazdák kapujáig, akiknek momentumuk sem akadt a félidő derekáig. Akkor azonban egy szabadrúgást követően Larsen érkezett a hosszú saroknál és a hálóba bólintott. A DVSC nem zuhant össze a semmiből jött góltól és tíz perc múlva válaszolni tudott! Bódi löketét még kitolta a kapus, de a beívelés után Szakály elé került a labda, aki 12 méterről a bal alsóba vágta azt. Jó volt a meccs, mindkét oldalon akadtak lehetőséget, ám a negyvenedik percben emberhátrányba került a Loki: Rezes megkapta második sárga lapját, ezzel előállt az odavágón már megtapasztalt helyzet, megint nem tudhattuk meg, mire menne egymással a két gárda egyenlő létszámban... Kár érte!

Nagy lett a különbség

A szünet után hamar megmutatkozott az emberelőny: Refaelov lépett meg a bal szélen, éles lövése kijött a bal kapufa tövéről, de érkezett Vazquez és közelről a hálóba bombázott. Sajnos, két perccel később Tchite ugrott ki középen erősen lesgyanús helyzetben és Verpeczet kicselezve a kapu közepébe gurított. Hamar elszálltak a reményeink, a hazaiak pedig időnként örömfocit játszottak.

A hatvanhatodik percben fokozódtak kínjaink: Bacca előre vetődve stukkolt a hálóba, ezzel már felsejlett súlyos vereség réme is. A vége maradt 4-1, a Brugge 7-1-es összesítéssel lépett tovább.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Úgy jöttünk ide, hogy jó eredményt érjünk el. A z első félidőben jól játszottunk, de a kiállítás után már egy ilyen jó csapat, mint a Brugge kihasználja a kínálkozó lehetőségeit. Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánok nekik.

Georges Leekens: A kiállítás ismét eldöntötte a lényegi kérdéseket, ahogyan az első meccsen is. A szünet után jobban futballoztunk, addig a magyar csapat egyenrangú ellenfél volt. Örülök a továbbjutásnak.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!