Hajdú-Bihar

2012.10.23. 12:41

Az Igazgyöngy iskola alkotóinak friss díjai

Hajdú-Bihar - Szakmailag sikeresen indította a tanévet a berettyóújfalui székhelyű Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Több rangos nemzetközi és hazai gyermekrajzpályázat díja érkezett a tanévkezdés óta.

Hajdú-Bihar - Szakmailag sikeresen indította a tanévet a berettyóújfalui székhelyű Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Több rangos nemzetközi és hazai gyermekrajzpályázat díja érkezett a tanévkezdés óta.

Alább közlünk néhányat a kiemelkedő eredmények sorából:

Japánban, a TIARA Kulturális, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által kiírt 42. Nemzetközi Gyermekrajzpályázaton a miniszteri díjat Szabó Barnabás (Berettyóújfalu) nyerte, korosztálydíjat Kiss Attila (Biharkeresztes), ezüstérmet pedig Mező Dávid (Berettyóújfalu), Molnár Norbert, Csordás Csaba(Körösszegapáti) kapott.

Kínában, a 43. Nemzetközi  Gyermekrajz Kiállításon ezüstérmes lett Gál Csaba (Berettyóújfalu), bronzérmes Mező Orsolya (Körösszegapáti).

A  XIV. Cseh Nemzetközi Művészeti rajzpályázaton díjazásban részesült Karancsi Boglárka (Berettyóújfalu).

Lengyelországban, a  Lidicei 40. Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Kiállításon Erdős Milán(Berettyóújfalu) rajza jutott a díjazottak közé.

A portugáliai Evorában jelenleg zajló Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti versenyen Ötvös István  (Hencida) és Varga Mihály( Körösszakál) nyerte el rajzával a jogot, hogy képviselje Magyarországot.

Az 5. Gyerek ARC országos rajzversenyen díjazott lett Szabó Karolina és Veres Gergő rajza (Berettyóújfalu), óriásplakát készült Pálfi Anna, Juhász Eduárd, Bordán Kata, Szántó Petra, Szűcs Viktória, Müller Bianka, Gál Viktória, Rácz Veronika, Balázs Eszter, Kristóf Bence (Berettyóújfalu), Szabó Anna, Balogh János Gergő (Körösszegapáti) alkotásáról.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen meghirdetett „Mozdulj a jó irányba” című országos rajzpályázaton különdíjban részesült Bodnár Karolina , Vásári Szabolcs (Berettyóújfalu), Nagy Szilvia (Komádi).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!