Hajdú-Bihar

2012.10.22. 17:26

Tollhegyező: Tájékozódás

<em>Sosem volt szükségem GPS-re (globális helymeghatározó rendszer), érdekesen is vette volna ki magát a buszon, a villamoson, vagy a trolin, ha bekapcsolom….</em> <strong>Kenyeres Ilona jegyzete.</strong>

Sosem volt szükségem GPS-re (globális helymeghatározó rendszer), érdekesen is vette volna ki magát a buszon, a villamoson, vagy a trolin, ha bekapcsolom…. Kenyeres Ilona jegyzete.Gyalogosan meg bárkitől kérhettem útbaigazítást, ha netán letértem volna a helyes útról úgy jártamban-keltemben. Az biztos, hogy amióta az eszemet tudom, nem voltam jó tájékozódó képességek birtokában, de kommunikálni szerencsére mindig sikerült valakivel, így aztán gond nélkül elértem az úti célomat akár Debrecenben, akár a fővárosban…

Jelen bölcselkedésem indítéka érdekesnek tűnik. Az interneten ugyanis szerettem volna megnézni, hogyan juthatok el a legrövidebb úton egy igen fontos Hajdú-Bihar megyei, közelebbről debreceni közintézménybe. Amíg a belvárosban volt a székhelyük, nem is volt probléma, ám néhány éve olyan helyre költöztek, hogy állítólag ember legyen a talpán, aki busszal, trolival, de legfőképpen autóval, vagy gyalogszerrel akarja a székházat megközelíteni. Viszont előbb vagy utóbb nagyon sok állampolgárnak akad ott valamilyen dolga.

Bepötyögtem hát a keresőbe a varázsszót, majd vártam a választ. Ez a következő volt: „Az internetkapcsolati jellemzői alapján a rendszer úgy ítéli meg, hogy az Ön tartózkodási helye Szolnok. Annak érdekében, hogy földrajzilag közel eső címeket kínálhassunk Önnek, kérjük, hogy erősítse meg ezt az információt.” Mivel nem szoktam hazudni, nem erősítettem meg ezt az információt, hanem felhívtam egy barátnőmet, akiről tudom, hogy gyakran látogat a fenti intézménybe. Ő viszont azért nem tudta megmondani, milyen tömegközlekedési járművel jutok el odáig, mert biciklivel közlekedik, és csak azt az útvonalat ismeri. Semmi gond: veszek én is egy biciklit!

Kenyeres Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!