Hajdú-Bihar

2012.10.18. 16:38

Tanácskozás a tudomány ünnepe „előestéjén” Debrecenben

Debrecen - A DAB-székházban november 12-én kezdődik a hivatalos ceremónia az innovációt állítva a középpontba. A DAB mezőgazdasági szakbizottsága azonban már ma, pénteken lehetőséget ad a tudósjelöltek kutatási eredményeinek ismertetésére a klímaváltozás hatásairól.

Debrecen - A DAB-székházban november 12-én kezdődik a hivatalos ceremónia az innovációt állítva a középpontba. A DAB mezőgazdasági szakbizottsága azonban már ma, pénteken lehetőséget ad a tudósjelöltek kutatási eredményeinek ismertetésére a klímaváltozás hatásairól.Arról, hogy a magyar mezőgazdaság teljesítőképessége lehetőségeihez képest a mélypontra került. A kiváló természeti adottságok ellenére a növénytermesztés és az állattenyésztés termelése csökkenő, egyes ágazatoknál kritikus szintre süllyedt. Az állattenyésztésben a szarvasmarha- és a sertéslétszám csak harmada volt fénykorához képest, ezzel mélypontra került a magyar tejtermelés és a vágósertés előállítás is.

A csökkenéséért azonban nem csak a rendkívüli időjárás és a klímaváltozás okolható. A tanácskozás előadói, résztvevői délelőtt 10 órától közösen keresik a tudományosan megalapozott válaszokat. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!