Hajdú-Bihar

2012.10.25. 09:26

Újra barcogótábor volt Gúthon

Nyíradony - Ismét gyerekektől volt hangos a Gúthi erdő: újra megrendezte a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete a barcogótábort a környékbeli fiatalok számára.

Nyíradony - Ismét gyerekektől volt hangos a Gúthi erdő: újra megrendezte a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete a barcogótábort a környékbeli fiatalok számára.Nyíradonyból, Nyíracsádról, Nyírlugosról és Nyírmártonfalváról összesen húsz, a természetvédelem, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás iránt érdeklődő diák vett részt a kétnapos programon. Az erdészet munkatársa, Pósán Ferenc irányításával bepillantást nyertek az itt folyó munkába. A fiatalok előadást hallgattak a vadgazdálkodásról, megtapasztalták milyen a dámszarvasok hangja barcogáskor, trófeákat tanulmányoztak, és megnézték azt is, hogyan tisztelegnek a vadászok a terítékre hozott vad előtt. Emellett alkalmuk nyílt kipróbálni, milyen feladatai vannak az erdészeknek: még erdősítés pótlásában is részt vettek a gyerekek.

Ez a rendezvény egy programsorozat része, tavaly is rendeztünk bőgő- és barcogótábort, és még debreceni gyerekek is ellátogattak hozzánk. Szeretnénk, hogy az itteni emberek sokkal jobban megismerjék és természetesnek tartsák a világhírű Gúthi erdő és vadászterület gazdasági- valamint természeti értékekeit. Rendkívül fontos, hogy minden érintett elfogadja: a Gúthi erdőt meg kell őrizni jelenlegi természeti állapotában a jövő számára, elsősorban az erdő nyugalmának megóvásával. Ez természetesen nem jelenti az erdőlátogatók teljes távoltartását, viszont egy új, árnyalt és elsősorban elmélyült erdő-ember együttélés gyakorlását teszi szükségessé, melyet mindnyájunknak meg kell tanulnunk – mondta Bartucz Péter, a Gúthi Erdészet igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!