Hajdú-Bihar

2012.11.30. 18:15

A város levelét megírta

Debrecen - Egyelőre kétséges, hogy az Arcadom Zrt. talál-e pénzügyi finanszírozó társat.

Debrecen - Egyelőre kétséges, hogy az Arcadom Zrt. talál-e pénzügyi finanszírozó társat.Néhány hete Kósa Lajos polgármester november végi határidőről beszélt, amikor szóba került a 2-es villamos-beruházás folytatásához szükséges szerződésmódosítás lehetősége. Ehhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetékes főosztályának kell jóváhagynia az önkormányzat és az ATK konzorcium között született megállapodást, de eddig erről nem kaptunk hírt. Ennek hiányában újra érdeklődtünk a a polgármestertől: jelenleg hogy áll a helyzet?

Kósa Lajos válaszában annyit közölt, hogy az önkormányzat levelet írt az Arcadom Zrt.-nek, melyben felszólítja a céget, igazolja, hogy képes a beruházás befejezésére. Amennyiben ugyanis erre nem képes, akkor más megoldás után kell nézni. Az önkormányzat a választ a FIDIC sárga könyvben meghatározott határidőig várja az Arcadomtól. Pontos dátumot nem kaptunk, de talán már nem is lényeges, mert a határidők ennél a beruházásnál gumiból vannak. A szűkszavú nyilatkozat mögött feltehetően egy más forrásból szerzett értesülésünk tartalma állhat: a beruházás előfinanszírozására bevont cég nem tudott megegyezni az Arcadommal, így másikat kellett keresnie, de még nem tudni az beszáll-e majd az üzletbe, anélkül viszont az önkormányzat nem módosít szerződést. HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!