Hajdú-Bihar

2012.11.14. 18:34

Tartózkodási engedélyt pénzért gyorsan kapna

Debrecen - A Fidesz terve a lehetséges külföldi befektetők helyzetének könnyítését szolgálja.

Debrecen - A Fidesz terve a lehetséges külföldi befektetők helyzetének könnyítését szolgálja.Aki Magyarországon befektet, annak fontos, hogy itt tartózkodása elé ne gördítsenek akadályokat, és ne járjon sok adminisztrációval. Az ilyen nehézségek elve riasztóak lehetnek, és a potenciális érdeklődő is más vidék után néz. E problémára is orvoslást jelenthet a jövő héten a parlament elé kerülő javaslat. A lényege ennyi: aki 250 ezer euró értékben magyar államkötvényt vásárol, az viszonylag rövid időn belül (legfeljebb fél év) megkapja az öt évre érvényes tartózkodási engedélyt. Nem állampolgárságról van szó tehát, hanem az itteni működéshez szükséges feltételről.

Minderről Pósán László debreceni országgyűlési képviselő (Fidesz) beszélt a szerdai sajtótájékoztatón. Egyúttal emlékeztetett, hogy a megyeszékhelyen is számos külföldi, elsősorban keleti befektetői érdeklődésről volt hírünk (repülőtér, Aranybika), ám végül az üzletemberek nem minket választottak.

Ki tudja, milyen mértékben játszott közre a döntésükben a legális magyarországi tartózkodás megszerzésének gondja - érvelt egyebek mellett a politikus.

Az alapvető cél természetesen az, hogy jelentős befektetések telepedjenek meg nálunk és hosszú távon sok embernek teremtsenek munkahelyet - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!