2012.12.07. 07:19
A Palócleves miatt újra eljönne a cseh államfő
Debrecen - Minden fogás után üres tányért küldött vissza a konyhába.
Debrecen - Minden fogás után üres tányért küldött vissza a konyhába. Előzetesen megadott három menüből választotta ki Kósa Lajos szerdai vendégének, Vaclav Klausnak az Ikon Étteremben elköltött ötfogásos ebédjüket – tudtuk meg Pataky Péter séftől.
Elmondta, kimondottan magyaros menüt kellett összeállítaniuk, ami a modern gasztrológiai irányzatot képviselő Ikontól egyébként sem idegen, de a hagyományostól eltérő technológiával. Elsőként a „konyha üdvözleteként” sütőtökleves kacsatepertővel érkezett az asztalokhoz, amit libamájpástétom és grillezett libamáj követett házi kaláccsal és sült körtével. A bárányból készült Palóclevesnél jegyezte meg Klaus, hogy ezért gyakran visszajönne Debrecenbe. A főételt Mangalica trilógia adta, összetevői: alacsonyan hőkezelt tarja szelet, zsírban lassan párolt hasa alja és szűzpecsenye morzsába forgatva. A desszert hatputtonyos aszúból készült borkorcsolya volt tetején citromos túrókrémmel.
HBN-ÉP