Hajdú-Bihar

2012.12.07. 07:22

Egyelőre nem tudhatók kik a pályázók

Debrecen - Arra választ kaptunk, hogy a bontási tervkészítés nem befolyásolja a határidőt.

Debrecen - Arra választ kaptunk, hogy a bontási tervkészítés nem befolyásolja a határidőt.A pályázatok elbírálásáig nem hozzák nyilvánosságra a kandidáló cégek nevét, melyek túlnyomó többsége magyarországi székhelyű, de van közöttük külföldi is. Ezt az információt kaptuk a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. vezetőitől arra kérdésünkre, hogy a négy pályázó milyen vállalkozásokat képvisel, illetve hogyan alkotnak esetleg konzorciumot. A válasz a továbbiakban így folytatódott: „A bírálati szakaszban egyetlen pályázat egyetlen elemével sem szeretnénk példálózni”. Így aztán azokra, a szurkolókat leginkább érdeklő kérdéseinkre sem kaphattunk választ, melyek a jelentkezők korábbi munkáira, már felépített stadionjaikra vonatkoztak.

Fontos a pénzügyi háttér

A szerdai közleményből az is kiderült, várhatóan januárban dől el, ki lehet a kivitelező. Kíváncsiak voltunk, milyen szempontok lesznek az elsődlegesek?

„A pályázatok értékelését több szempont alapján végzik az NSR Kft. szakértői: például fontosak a pénzügyi teherbíró-képesség szempontjai - így a jegyzett tőke, a rendelkezésre álló pénzügyi források mértéke -, az utóbbi években végzett magasépítési munkák, a rendelkezésre álló munkaerő és technikai eszközök, az építés során alkalmazni kívánt technológiai megoldások környezetgazdálkodási és -védelmi aspektusa, valamint természetesen az ajánlott ár is.” – volt a válasz.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!