Hajdú-Bihar

2013.01.24. 07:53

Megkérdeztük: Hogyan készül a vizsgákra?

Debrecen - Olvasóinkat kérdeztük, hogy készülnek a vizsgákra?

Debrecen - Olvasóinkat kérdeztük, hogy készülnek a vizsgákra? – A Campus Hotelben vagyok kollégista, így a többiekkel sokszor összeülünk megbeszélni a vizsga anyagát, de külön is szoktunk tanulni, leginkább az esti órákban – mondta Serényi Emese.

– A közös tanulás fontos, de inkább külön tanulok, ha tehetem. Kávézni nem kávézom, de korán kelek a vizsga napján, hogy tudjak még készülni – válaszolt Hajnal Viktória.

Nagy Ágnes szerint nem érdemes „rágörcsölni” arra, amit tanulunk, úgy kell kezelni azt, mintha valami érdekes olvasmány lenne.

– Legtöbbször tényleg úgy olvasom, mintha a kedvenc könyvem lenne, így sokkal könnyebben megjegyzem az anyagot – tette hozzá. Budai Norbert két órát tanul, majd egy óra pihenőt enged meg magának. Szerinte így sokkal eredményesebb a vizsgára való felkészülés.  – Pihenésképp estefelé el szoktam menni sportolni, és másnap kezdődik minden elölről – fogalmazott.

– Attól függ, mikor van a vizsga. Az első vizsgára felkészülök, a többit átolvasom. Ritkán csoportosan tanulunk, de én inkább egyedül, így jobban megmarad az anyag nagy része – mondta Sipos Dávid.

– Valamire nem is kell készülni, az órai anyag elegendő, de van olyan tárgy, amit nagyon kell tanulni, a jegyzeteket el kell kérni, és érdemes az internetről is adatokat keresni egy adott témához. Délután tanulok, kisebb-nagyobb szünetekkel – válaszolt Nagy Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!